Motivul uluitor pentru care Poliţia germană a oprit o coloană de blindate a Armatei Române. Militarii români participau la un exerciţiu NATO

Motivul uluitor pentru care Poliţia germană a oprit o coloană de blindate a Armatei Române. Militarii români participau la un exerciţiu NATO

FOTO MApN

O coloană de transportoare blindate tip TAB B33 „Zimbrul” aparţinând Batalionului 812 Infanterie „Şoimii Carpaţilor”, a fost oprită de Poliţia germană la intrarea în localitatea Brandenburg. S-a întâmplat  pe timpul executării a unui marş pe roţi pentru un exerciţiu NATO.

„În cadrul exerciţiului „Green Griffin 21”, organizat în perioada 27 septembrie – 8 octombrie în poligonul Klientz din Germania, o coloană de transportoare blindate tip TAB B33 „Zimbrul” aparţinând Batalionului 812 Infanterie „Şoimii Carpaţilor”, a fost oprită, surprinzător, de către poliţia rutieră germană, la intrarea în localitatea Brandenburg.

Coloana de blindate era însoţită de echipaje ale Poliţiei Militare germane, pe timpul executării, în cadrul tactic, a unui marş pe roţi spre locaţia de desfăşurare a unei etape a exerciţiului.

Motivul opririi neplanificate este cu totul uluitor: un transportor blindat avea scurgeri de material lichid.
 
Verificările tehnice efectuate atât la plecare în cursă, cât şi după sesizarea primită, au exclus posibilitatea scurgerilor unor lichide de natură petrolieră (combustibil sau ulei). 

Lichidul scurs pe carosabil a fost identificat ca fiind apă pluvială provenită de la precipitaţiile abundente căzute pe timpul desfăşurării exerciţiului care, în scurgerea normală, a angrenat uşoare reziduuri de natură petrolieră depuse în timp pe circuitul de drenaj al transportoarelor. Aceste scurgeri au fost curăţate de către pompierii germani, cu autospeciale destinate acestui scop”, informează Ministerul Apărării Naţionale.
 
Reprezentanţii Ministerului au mai anunţat că, drept măsură suplimentară de precauţie, coloana de blindate nu a mai continuat deplasarea pe roţi, tehnica fiind îmbarcată pe trailere şi transportată către locul de dispunere din poligon, unde au continuat activităţile prevăzute în planul exerciţiului.
 
În scopul prevenirii unor asemenea incidente, la nivelul Forţelor Terestre s-au dispus măsuri pentru executarea de verificări suplimentare la tehnica militară participantă la misiuni şi exerciţii.
 
Vă mai recomandăm şi:
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările