Moartea violentă a unui violator român, la 5 zile după ce a fost condamnat la închisoare pe viaţă în Marea Britanie. Motivul pentru care s-a amânat ancheta

Moartea violentă a unui violator român, la 5 zile după ce a fost condamnat la închisoare pe viaţă în Marea Britanie. Motivul pentru care s-a amânat ancheta

Vasile Năstase. FOTO: The Mirror

Un bărbat de naţionalitate română în vârstă de 49 de ani a fost condamnat pe viaţă la închisoare de un tribunal din Marea Britanie. Românul a fost închis pentru un viol, dar era recidivist, iar judecătorii l-au considerat un pericol pentru societate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Românul Vasile Năstase, în vârstă de 49 de ani, a fost condamnat pe viaţă la data de 27 august 2019 pentru un viol comis în noiembrie 2018. Atunci, el a violat şi jefuit o femeie de 41 de ani pe care o întâlnise într-o discotecă, notează Manchester Evening News.

Judecătorii Curţii din Bolton şi-au explicat decizia prin faptul că românul ar fi un infractor periculos şi că prezenta un risc semnificativ pentru ceilalţi. 

The Mirror scrie că Năstase îşi ispăşea pedeapsa la închisoarea Forest Bank, însă la cinci zile după ce a fost închis a fost găsit înjunghiat în gât şi într-o stare foarte gravă. Medicii ajunşi la faţa locului au încercat să-l transporte la un spital, în afara închisorii, dar românul a murit în ambulanţă.

Deşi nu sunt foarte clare circumstanţele în care bărbatul şi-a pierdut viaţa, autorităţile britanice nu consideră moartea sa ca fiind suspectă. Asta deşi deocamdată nu este foarte clar dacă românul a fost atacat de un alt deţinut sau dacă şi-a provocat intenţionat rănile, în speranţa că va fi internat într-un spital din afara închisorii pentru a evada ulterior sau dacă chiar a intenţionat să se se sinucidă. De altfel, ancheta declanşată pe 10 septembrie a fost amânată, iar anchetatorii aşteaptă raportul medicului legist. 

Citeşte şi

Faptele cumplite pentru care un român a fost condamnat în lipsă la 9 ani de închisoare în Marea Britanie

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: