Faptele cumplite pentru care un român a fost condamnat în lipsă la 9 ani de închisoare în Marea Britanie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Robert Enescu, un tânăr român care a locuit în ultimii ani în Anglia, este căutat de autorităţile britanice, după ce a fost judecat şi condamnat în lipsă.

Românul de 26 de ani a fost acuzat că ar fi obligat o conaţională să se prostitueze, transformându-i viaţa într-un adevărat calvar. Victima, a cărei identitate nu a fost făcută publică de poliţia britanică, era însărcinată în luna a treia când l-a cunoscut pe Robert Enescu. Femeia a căzut în plasa proxenetului care i-a promis un loc de muncă în Marea Britanie, însă a sechestrat-o şi a obligat-o să se prostitueze.

Potrivit BBC, românca a fost ţinută în condiţii cumplite, într-o încăpere neîncălzită, fără hrană şi având doar o saltea pusă direct pe ciment. Ulterior, Robert Enescu a dus-o la un bordel, dar a încasat în continuare cea mai mare parte a banilor câştigaţi de femeia care era obligată în continuare să se prostitueze. 

Femeia a fost salvată de poliţişti pe 20 februarie 2018, după ce a înduplecat un client care a anunţat autorităţile ce se întâmplă. Mai mult, anchetatorii care au descins la bordel au găsit şi alte femei aflate în aceeaşi situaţie, transformate în sclave sexuale şi obligate să se prostitueze. 

Românul a fost găsit într-o primă fază de poliţişti şi a primit arest la domiciliu, însă a profitat de lipsa de vigilenţă a poliţiştilor şi s-a făcut nevăzut părăsindu-şi apartamentul din Kingfield Road. În lipsa acestuia, procesul a continuat, iar judecătorii l-au condamnat la 9 ani de închisoare cu executare, printr-o decizie pronunţată luni, 9 septembrie. Între timp, Enescu a fost dat în urmărire generală, iar autorităţile britanice au solicitat sprijinul Europol pentru a-l găsi pe fugar.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite