Locotenentul protestatar Alexandru Gheorghe se „cere“ în Armată şi pe Facebook

Locotenentul protestatar Alexandru Gheorghe se „cere“
în Armată şi pe Facebook

Alexandru Gheorghe FOTO: Adevărul

Locotenentul Alexandru Gheorghe, tânărul care a fost exclus din Armată după ce a protestat în uniforma militară, în iarna lui 2012 , în Piaţa Universităţii, scrie pe Facebook că s-a întâlnit, vara trecută, cu ministrului Apărării care i-ar fi spus să facă un raport de reîncadrare. De atunci, tânărul susţine că este purtat pe drumuri.

Alexandru Gheorghe a scris pe Facebook, luni seara, 11 februarie, că se împlinesc două săptămâni de la audienţa pe care a avut-o cu ministrul Apărării. Scrie că ministrul i-a spus să nu se aştepte la un răspuns pe loc.

„Împreună cu un secretar de stat  (n.r. prezent la discuţiile cu ministrul Apărării) şi cu încă doi colonei jurişti am continuat discuţiile. Deşi dânşii au cerut să analizăm punctual problemele cazului, niciunul nu şi-a notat absolut nimic, şi niciunul nu a vrut să ofere vreun raspuns la vreo întrebare punctuală pe care am adresat-o.
Şi bineînţeles că nici nu aveau cum, când acum un an de zile, ei fuseseră cei care căutaseră chichiţe în lege ca să fiu dat afară. Deci sunt trimis să discut cu exact aceeaşi oameni care întocmiseră documentele prin care am fost exclus.

(…)  Vineri, în data de 08.02.2013 sunt sunat de aceeaşi doamnă colonel, care îmi comunică faptul că sunt aşteptat marţi, 12.02.2013, de catre secretarul de stat, pentru a mai discuta "cu bune şi rele" aspecte ale cazului, eventual să fac şi o petiţie către secretarul de stat la care acesta îmi va răspunde în termenul legal de 30 de zile.
În acest moment, văzând cum sunt plasat din nou de la Ana la Caiafa, şi iar se trage de timp, i-am răspuns doamnei colonel că am făcut destule petiţii un an de zile, că refuz să mai fiu pus pe drumuri jumătate de ţară, degeaba şi că nu voi fi prezent în data de 12.02.2013.
Refuz să mai fiu tratat la acest mod, după ce un an de zile am fost pus pe drumuri de foarte multe ori, în speranţa unei concilieri pe cale amiabilă“, scrie Alexandru Gheorghe pe pagina sa de Facebook.

Alexandru Gheorghe a fost exclus din armată în urmă cu aproximativ un an (găsiţi aici întreaga sa poveste). El spune că lucrează în domeniul biroticii şi papetărie şi că, până pe 19 februarie, va înainte recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, fiind nemulţumit de sentinţa primită în procesul pe care îl are cu armata.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările