Imaginea care face cât 1.000 de cuvinte. Cum este promovată România de o britanică FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tessa Dunlop este unul dintre „avocaţii” României în Marea Britanie, susţinându-i permanent pe români
Tessa Dunlop este unul dintre „avocaţii” României în Marea Britanie, susţinându-i permanent pe români

Istoric, scriitor şi jurnalist, Tessa Dunlop este bine cunoscută deopotrivă în Marea Britanie şi România. Ea a intervenit de fiecare dată când presa britanică a publicat ştiri denigratoare despre români şi a fost una dintre vocile care au susţinut constant în Insulă interesele României.

Tessa Dunlop e cunoscută în Marea Britanie, unde a prezentat în ultimii ani o serie de documentare istorice pentru posturi de televiziune precum BBC, Discovery, History sau History Channel, iar cărţile ei au fost foarte apreciate în mediul academic britanic. Licenţiată la Oxford, Tessa are masterat şi doctorat la Sheffield Hallam şi s-a specializat în Istoria României.

Nu întâmplător, pentru că este căsătorită cu un român, are doi copii cărora le-a dat nume româneşti şi este profund ataşată de România. De altfel, în nenumărate rânduri a ieşit în faţă în Marea Britanie şi a încercat să contracareze campaniile anti-româneşti purtate de tabloidele englezeşti şi să scoată în faţă valorile României.

Inclusiv pe reţele de socializare, Tessa Dunlop a căutat să promoveze imaginea României şi a vorbit de multe ori mai frumos despre această ţară decât o fac mulţi români ajunşi peste hotare. Recent, britanica a postat o fotografie sugestivă pe reţele de socializare.

„România - Grânarul Europei. Am ajuns!” este mesajul scurt care însoţeşte fotografia, iar comentariile nu au întârziat să apară. „Noroc că ne promovează străinii. Din partea parlamentarilor....vai mama noastră”, a comentat cineva. „Bucură-te de ce e frumos în România ...calde îmbrăiţşări din Manchester”, i-a transmis altcineva.

Într-un interviu pentru „Adevărul”, britanica a afirmat că România a fost mult timp discriminată nejustificat în Europa.

„Eu spun răspicat şi cu voce tare că România a fost discriminată în mod nejustificat şi îmi pare foarte rău pentru asta. Şi lupt împotriva acestui lucru. Asta are rădăcini adânci, de imediat după Revoluţie, când s-a vorbit mult despre copiii orfani, din orfelinate, iar oamenii au asociat imaginea României cu acest lucru. Practic, atunci, în 1989, imaginea României a fost viciată în momentul în care s-a auzit despre modul în care au fost trataţi copiii în orfelinate. Am auzit de români care şi-au ascuns identitatea. Fiţi mai mândri şi luptaţi pentru ea”, a spunea Tessa Dunlop.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Îndemnul unei jurnaliste britanice legate afectiv de România. „Am auzit de români care şi-au ascuns identitatea. Fiţi mai mândri şi luptaţi pentru ea”

Ce relaţie este între Brexit şi înmulţirea manifestărilor şovine la adresa românilor. Reacţia MAE

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite