EXCLUSIV Toate drumurile de la CNADNR duc la Roma: ce afaceri are familia fostului şef al Companiei de Autostrăzi în Italia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andreea Pop şi doi cunoscuţi stilişti din Italia la deschiderea salonului ei, unica franciză din Europa a academiei stilistei vedetelor de la Hollywood
Andreea Pop şi doi cunoscuţi stilişti din Italia la deschiderea salonului ei, unica franciză din Europa a academiei stilistei vedetelor de la Hollywood

Andreea Pop, fiica fostului şef al Companiei de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), Mircea Pop, trăieşte „viaţa în roz“ la Roma: are un salon de înfrumuseţare unic în Europa şi alte afaceri. După nunta care a costat 500.000 de euro, organizată într-un castel, Andreea şi soţul s-au relaxat într-o vacanţă de lux în Capri.

Mircea Pop, clujeanul care a condus până săptămâna trecută  Compania de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), a fost demis din funcţie după ce în presă au apărut ştiri despre nunta fiicei sale, care a fost organizată într-un hotel de lux aflat în apropierea Romei. Investiţiile familiei Pop s-au îndreptat spre ţări mai însorite, cu drumuri mai bune decât cele „păstorite“ de Pop.

Salon de frumuseţe unic în Europa 

În Italia, la Roma, fiica sa, Andreea Lavinia Pop (29 de ani), şi-a îndeplinit visul, când a deschis în 2010, chiar în centrul oraşului, salonului „MKC Beauty School“. Nu este vorba despre un simplu salon de înfrumuseţare, ci despre singura franciză din Europa a academiei înfiinţate la Hollywood de Margaret Kimura, make-up artistul mai multor staruri din Hollywood, printre ai cărei clienţi s-au numărat Kristen Durnst, Jennifer Love Hewitt, Michael Jordan, Elton John, Whoopie Goldberg sau Anthony Hopkins. 

Tânăra Andreea Pop a reuşit să înfiinţeze acestă şcoală de înfrumuseţare la câţiva ani după ce a absolvit Universitatea din Florenţa şi şcoala lui Margaret Kimura. Pe lângă formarea make-up artiştilor, compania Andreei oferă servicii de machiaj profesional, consultanţă de imagine şi cursuri de formare pentru fotomodele profesioniste. Cu un an în urmă, în 2009, clujeanca a pus la bătaie, conform Registului Comerţului din Italia, 10.000 de euro pentru a înfiinţa firma Pop Concept SRL, cu sediul tot la Roma, şi care are ca scop comercializarea de produse cosmetice.

mircea pop cluj

Salonul Andreei Pop din centrul Romei este unica franciză din Europa a unei academii de înfrumuseţare din Hollywood

De la socru pentru ginere


Şi pentru ca toată familia să fie fericită, Mircea Pop l-a ajutat şi pe ginerele său, Ioan Breşug (32 de ani), să-şi deschidă o afacere: i-a împrumutat 100.000 de euro, conform declaraţiei de avere depuse în 2013. Tot Registrul Comerţului din Italia consemnează că, în decembrie 2011, Breşug şi-a înfiinţat o firmă cu sediul la Roma, Led Edilizia SRL, care se ocupă cu comerţul en-gros de elemente de iluminat şi obiecte electrocasnice. Breşug a investit 4.900 de euro şi deţine 49% din firmă, restul de 51% fiind deţinut de soţia sa, Andreea Pop, prin firma Pop Concept SRL. La începutul anului, Led Edilizia şi-a deschis un show room spectaculos în centrul Romei. De asemenea, ginerele Ioan Breşug este preşedinte altei firme – AMS Led Italia, şi care are ca scop comerţul cu elemente de iluminat. Pagina de contact de pe siteul firmei AMS Led Italia duce la firma Edilizia.

image

Ioan Breşug (cu cravată), la deschiderea show roomului firmei familiei - Led Edilizia - din Roma

Viaţa la Roma, Capri sau Miami


Andreea Lavinia Pop şi Ioan Breşug duc o viaţă de lux. Cei doi locuiesc la Roma, iar după nunta de 500.000 de euro, şi luna de miere a fost pe măsură. Cei doi au petrecut în staţiunea exlcusivistă Capri. Cuplul s-a cazat la Grand Hotel Quisisana, un hotel de 5 stele pentru care clienţii plătesc între 600 de euro şi 2.000 de euro pe noapte. De altfel, cuplul este obişnuit cu vacantele scumpe. În 2011, cei doi au fost de Crăciun în New York, iar în 2012, au petrecut, tot în decembrie, la Miami Beach.  

mircea pop cluj

Restaurant din Castello della Castellucia, locul unde s-a căsătorit fiica lui Pop

Evenimentul cu care a reintrat recent familia Pop în atenţia presei, nunta Andreei Pop, s-a desfăşurat pe 18 iulie, la Castello della Castelluccia, un castel construit în secolul X, amplasat într-un parc, şi transformat în hotel de 4 stele, cu piscină, centru SPA şi care are în ofertă la capitolul facilităţi practicarea golfului. Toată distracţia l-ar fi costat pe Mircea Pop 500.000 de euro, aici fiind incluse şi cursele charter plătite pentru aducerea invitaţilor la Roma, conform unor surse ale revistei TIR Magazin.

Mircea Pop Cluj

Cameră din hotelul din Capri unde cei doi soţi au petrecut luna de miere

Cum a ajuns Pop “prinţul bugetarilor”

Mircea Pop este bugetar din 1998, iar până în 2013, a reuşit să penduleze între sectorul privat şi cel public al drumurilor din România.  El şi-a câştigat renumele de „prinţ al bugetarilor“ datorită declaraţiei de avere postată în 2012 (aferentă anului 2011) şi din care reieşea că acesta are o casă în Italia, pe lângă casa de locuit din centrul Clujului şi cea din vacanţă din staţiunea Beliş. De asemenea, conducea un autoturism Jaguar  şi avea, în 2011, o avere de circa o jumătate de milion de euro. Pop era acţionar, conform aceleaşi declaraţii, la DP Consult firmă care a realizat, în ultimii 10 ani, proiecte de mai mult de 8,4 milioane de euro, după cum se arată pe site-ul companei. Firma mai este cunoscută pentru proiectarea “centurii de diamant” a Clujului, care de la un preţ estimat iniţial la 60 de milioane de euro a ajuns să coste peste 150 de milioane de euro. Dovadă că nu doar profesionalismul companiei a dus la palmaresul bogat de contracte, cele mai multe cu statu. E posibil ca la aceasta să fie contribuit şi implicarea lui Pop la cele mai înalte niveluri ale sectorului drumurilor din România. 

image

Foto

mircea pop cluj

Carieră de bugetar de lux

Mircea Pop era bugetar în 1998, iar până în 2013, a reuşit să penduleze între sectorul privat şi cel public al drumurilor din România. În 1998, el a devenit şef la Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Cluj şi, până săptămâna trecută, a făcut slalom între diferite funcţii publice. În 2003, a fost numit consilier pe probleme tehnice de infrastructură în perioada în care prim-ministru era Adrian Năstase. Între 2004 şi 2008, a fost director adjunct în cadrul CNADNR. Pop a fost numit în iulie 2012 şef la Compania de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, apoi, în ianuarie 2013, şi-a dat demisia, pentru că a făcut „şedinţă“ la Bâlea Lac cu directorii, în timp ce ţara era blocată de zăpezi. Pop a rămas interimar la CNADNR până săptămâna trecută.

Citeşte şi 

Şeful Companiei de Autostrăzi şi-a măritat fiica lângă Roma. Nunta ar fi costat 500.000 de euro

Mircea Pop, directorul general al CNADNR, va fi înlocuit astăzi. Pop era interimar din ianuarie, după scandalul „Bâlea Lac“

Şefii Companiei Naţionale de Autostrăzi au încasat prime de peste 4.500 de euro, angajaţii ameninţă cu grevă japoneză

VIDEO Dan Şova, ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură, la Adevărul Live: „Dacă l-aş da afară pe Pop de la CNADNR, ar trebui să-l pun manager privat“

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite