Cum ar putea scăpa de închisoare pe viaţă un italian care a torturat o româncă până la moarte. I-a zdrobit oasele cu barosul şi i-a dat foc femeii când încă agoniza

Cum ar putea scăpa de închisoare pe viaţă un italian care a torturat o româncă până la moarte. I-a zdrobit oasele cu barosul şi i-a dat foc femeii când încă agoniza

Sergio Benazzo şi Gianina Pistroescu (dreapta) sunt acuzaţi de uciderea Paulei. FOTO: La Voce di Rovigo

Sergio Benazzo şi Gianina Pistroescu sunt doi proxeneţi care au ucis cu brutalitate o tânără din România în apropiere din localitatea italiană Golena del Po. După mai bine de 10 ani de procese, criminalul italian ar putea să scape de puşcărie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Fapta pentru care au fost judecaţi Sergio Benazzo şi Gianina Pistroescu s-a petrecut în februarie 2008, în apropiere de localitatea italiană Golena del Po. Atunci, cei doi proxeneţi au bătut-o cu bestialitate pe Paula Burci, o tânără de 19 ani originară din Segarcea, judeţul Dolj, după care i-au zdrobit pur şi simplu trupul cu un baros, iar apoi au incendiat-o cât încă mai trăia şi agoniza. Apoi, cei doi i-au ascuns trupul aproape carbonizat. 

Câteva săptămâni mai târziu, trupul neînsufleţit al femeii a fost găsit de doi tineri care îşi plimbau câinele în apropierea unei mlaştini, lângă Zocca, în zona Ferrara, notează publicaţia La Voce di Rovigo. Potrivit sursei citate, crima a fost, aşa cum a fost reconstruită, una dintre cele mai atroce care a avut vreodată loc în zona respectivă. Tânăra a fost mai întâi ţintuită la pământ, lovită cu pumnii, după care oasele i-au fost sfărâmate cu un baros şi a fost incendiată.

Pedepsită pentru că a refuzat să se prostitueze

Paula ar fi fost astfel pedepsită pentru că ar fi refuzat să se prostitueze pentru cei doi. Asta după ce ajunsă în Italia, unde a fost momită cu promisiunea că i se va oferi un loc de muncă, tânăra a intrat pe mâinile unei reţele de proxeneţi, care au cedat-o apoi altei bande. 

Sergio Benazzo şi Gianina Pistroescu au fost puşi oficial sub acuzare, iar mai multe instanţe din Italia i-au găsit vinovaţi şi au fost condamnaţi la închisoare pe viaţă, în 2015, după o serie interminabilă de procese.

Numai că, potrivit jurnaliştilor de la publicaţia La Voce di Rovigo, avocaţii celor doi acuzaţi, Francesca Martinolli şi Rocco Marsilia, au invocat excepţia necompetenţei teritoriale, iar instanţa a acceptat ca procesul să fie reluat de la zero. Între timp s-a confirmat sentinţă pe viaţă în cazul Gianinei Pistroescu, însă pedeapsa lui Sergio Benazzo a fost suspendată. Decizia a fost luată în seara zilei de marţi, 11 februarie 2020, dar verdictul final ar urma să fie dat de Curtea de Apel de la Veneţia.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: