Cristi Puiu, taxat dur de Mîndruţă pentru participarea la mitingul anti-mască: „Vă înţeleg, veniturile nu mai sunt aceleaşi”

Cristi Puiu, taxat dur de Mîndruţă pentru participarea la mitingul anti-mască: „Vă înţeleg, veniturile nu mai sunt aceleaşi”

Regizorul Cristi Puiu a participat la mitingul anti-mască din Bucureşti. FOTO: Captură video

Jurnalistul Lucian Mîndruţă îi critică pe regizorul Cristi Puiu şi pe actriţa Carmen Tănase pentru participarea la mitigul anti-mască care a avut loc în Bucureşti: „Artiştii care merg la mitingurile anti-mască şi anti-Covid sunt ca nişte copii”.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Participarea regizorului Cristi Puiu şi a actriţei Carmen Tănase la protestul anti-mască şi anti-COVID care a avut loc, ieri, în Bucureşti, a fost taxată dur de jurnalistul Lucian Mîndruţă. Acesta a susţinut că cei doi artişti se poartă ca „nişte copii” care „ar vrea să treacă mai repede boala asta şi, pentru că nu au o alta soluţie la îndemână, îi dau na-na virusului, măştii sau direct guvernului. Ce nu înţeleg ei este că nu guvernul a adus boala, că nu masca ucide 40-50 de oameni pe zi, că nu măsurile de prevedere oficiale îi ţin pe oameni departe de teatru, cinema sau sala de concert.”  

Mîndruţă a mai susţinut că „meseriile acestea din show-biz sunt un lux. Se poate trăi fară teatru, se poate trai fară cafenea, se poate trăi fară standup comedy.”
 
Jurnalistul crede că participarea artiştilor la aceste mitinguri arată că „şi oamenii inteligenţi şi talentaţi pot fi, câteodată, convinşi de mulţime să se poarte iraţional”. El mai sugerează că unul dintre motivele revoltei artiştilor este cel financiar: „Eu vă înţeleg că veniturile nu mai sunt aceleaşi. Nici ale mele nu mai sunt.” 


„Artiştii care merg la mitingurile anti-mască şi anti-Covid sunt ca nişte copii”


 
Redăm integral postarea de pe Facebook a jurnalistului: 
 
„Sincer, eu îi înţeleg pe artiştii furioşi pe Covid. Îi înţeleg până şi atunci când se duc să demonstreze împotrivă măştii.
Şi ştiţi de ce îi înţeleg? Pentru că am avut copii mici.
Îmi aduc aminte că aşa făceau şi ai mei: cum se enervau, de exemplu, pe treapta de care se împiedicau. Sau pe jucăria care nu se ducea suficent de departe când o împingeau.
În privinţă asta, artiştii care merg la mitingurile anti-mască şi anti-Covid sunt că nişte copii. Ei ar vrea să treacă mai repede boala asta şi, pentru că nu au o alta soluţie la îndemână, îi dau na-na virusului, măştii sau direct guvernului.
 
Ce nu înţeleg ei este că nu guvernul a adus boala, că nu masca ucide 40-50 de oameni pe zi, că nu măsurile de prevedere oficiale îi ţin pe oameni departe de teatru, cinema sau sala de concert.
Dacă mâine n-ar mai fi guvern în Romania, dragă Cristi Puiu, tot nu ne-am înghesui în cinema tot atâţia câţi o făceam acum un an. Dacă mâine n-ar mai fi OMS şi nici mască, draga Carmen Tănase, tot n-am veni la teatru să-l umplem până trebuie să mai aducă uşierul nişte scaune.
Cu sau fară guvern, oamenii se vor proteja şi singuri. Pentru că deja le e teamă în mod natural şi raţional. Fiecare ştie pe câte cineva bolnav acum, aproape fiecare a citit sau a auzit de câte-un deces pe lângă el.
 
Oamenii nu sunt stupizi. Aşa cum cei mai mulţi îşi pun centura chiar şi dacă nu e niciun poliţist pe lângă ei, tot aşa mulţi îşi pun masca, stau mai la distanţă şi evită ceea ce nu e neapărat necesar.
Şi aici, cu tot respectul, trebuie să vă dau o veste: meseriile acestea din show-biz sunt un lux. Se poate trăi fară teatru, se poate trai fară cafenea, se poate trăi fară standup comedy.
Mai ales dacă riscul perceput e mai mare decât recompensa culturală, estetică, emoţională pe care arta o livrează.
 
Eu vă înţeleg că veniturile nu mai sunt aceleaşi. Nici ale mele nu mai sunt. Vă înţeleg că vă e dor de public. Vă înţeleg că vreţi din nou o viaţă normală. Însă viaţa normală nu vă reveni CÂND SPUNEM NOI. Tot aşa cum, într-o casa în flacări, nu scapi de pericol dacă te întorci cu spatele la incendiu.
Ce vă doriţi voi, să plece virusul şi să vina oamenii înapoi la spectacol, nu se poate întâmpla dacă nu îl învingem. Ori să crezi că îl învingem dacă înlăturam cele mai modeste mijloace de prevedere pe care le avem...
Asta nu e decât un semn că şi oamenii inteligenţi şi talentaţi pot fi, câteodată, convinşi de mulţime să se poarte iraţional. Ne vom întoarce în teatru şi în cinema, dragi artişti, când ne vom simţi în siguranţă acolo.
Şi asta n-o va face dragostea pentru voi. O poate face doar un tratament sau un vaccin.
Cu mască sau fară, va trebui să le aşteptaţi, aşa cum facem cu toţii. Vă garantez că sunt primul la casa de bilete, a doua zi după injecţie.
 
Bine, cu condiţia să faci încă o comedie, domnule Puiu!”
 
Vă mai recomandăm 
 
 

FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Imagini din aceeasi galerie
  • FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
  • FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
  • FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
  • FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
  • FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările