Clujeanul Cristian Hossu este cel mai tânăr preşedinte de club din ţară

Clujeanul, ajutat de patru prieteni, şi-a deschis, anul trecut, propriul club de fotbal.  Înfiinţând „Inter Cluj“, Hossu şi-a îndeplinit visul.

Ştiri pe aceeaşi temă

           Totul s-a întâmplat într-ozi petrecută cu prietenii, la cabană. Mai mulţi adolescenţi vorbeau despre planurile lor după terminarea liceului, când Cristian, spre amuzamentul celor prezenţi, a spus că vrea să-şi înfiinţeze un club de fotbal, pentru copii şi juniori. Zis şi făcut. „Reacţia lor a aprins fitilul. Am zis că le demonstrez că pot să fac asta. Am demarat proiectul imediat ce am ajuns acasă. Nu pot spune că era neapărat necesar să fac acest club, dar mai degrabă era vorba de plăcere. Am jucat şi eu fotbal, dar o accidentare la genunchiul stâng m-a scos din această lume şi vroiam ca măcar în acest fel să continui“, spune Cristi.

PROFIL
Născut: 13.06.1988
Studii: Colegiul Tehnic „Napoca“,
deţine diplomă de instructor sportiv
Familie: Necăsătorit


La 22 de ani, este cel mai tânăr preşedinte de club

Clubul Inter Cluj a luat fiinţă în luna septembrie a anului trecut. În ideea că pentru cluburile existente până atunci în oraş, business-ul era prioritar, neglijând pregătirea atentă a copiilor, Cristi şi ceilalţi prieteni au lansat proiectul. Investiţia se ridică în jurul sumei de 100.000 de euro, unul dintre principalii sponsori fiind omul de afaceri Mircea Căpuşan. Ca preşedinte, Cristian Hossu încearcă să le insufle copiilor ideea de a face sport la nivel înalt. Are numai 22 de ani şi poate fi considerat cel mai tânăr preşedinte de club din România, deşi în această categorie îl nominalizează şi pe Andrei Penescu, cel care pentru câteva luni a condus pe FC Argeş. „Urmează concesionarea unui teren pentru a construi baza sportivă. Încă nu am îndeplinit misiunea, se mai lucrează la dezvoltarea clubului de fotbal Inter Cluj. În spatele proiectului se află cinci oameni care zilnic dezvoltă clubul şi aduc îmbunătăţiri. Selecţia copiilor am început-o prin împărţirea de fluturaşi, lipirea de afişe prin staţii de autobuz, locuri de joacă şi şcoli, după care am dat telefoane pentru închirierea unui teren sintetic şi am început antrenamentele“, dezvăluie acesta.

Vrea să trimită jucători la echipa naţională

În acest moment, la Inter Cluj evoluează deja 70 de copii, repartizaţi în trei grupe de vârstă, dar tinerii care au înfiinţat clubul nu au de gând să se oprească aici. Pe viitor, vor să formeze 11 grupe şi prin noi selecţii, fiecare grupă să ajungă la un număr de aproximativ 30 de membri. Clubul şi-a angajat antrenor pentru fiecare grupă, are preparator fizic şi kinetoterapeut, necesare pentru marea performanţă. „Dorinţa mea este ca într-o zi un jucător crescut de clubul nostru să devină campion mondial sau să câştige gheata de aur“, încheie acesta.


Ce-i place
„Sportul este singura mea pasiune. Timpul liber mi-l petrec cu prietena mea, dar din păcate de prea puţine ori am această ocazie“.

Ce nu-i place
„Am întâmpinat mulţi oameni care nu s-au ţinut de cuvânt de-a lungul timpului. Lumea devine mai reticentă în momentul în care vine vorba de sponsorizări“.

Întrbări și răspunsuri

Care este exact scopul activităţii voastre?

C.H. :Creşterea copiilor pentru echipa naţională şi pentru fotbalul românesc, deoarece, după cum se ştie, avem foarte mulţi jucători străini în campionatul intern.

Care sunt argumentele voastre în atragerea copiilor?
C.H. :Prin seriozitate şi devotament, lucru prin care vrem să-i îndepărtăm din faţa calculatorului şi prin acest hobby să le formăm şi un stil de viaţă sportiv.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările