Cluj: Mihai Măniuţiu: „Avem o trupă de muşchetari“

Cluj: Mihai Măniuţiu: „Avem o trupă de muşchetari“

"Noaptea Walpurgiei", în regia lui Mihai Măniuţiu

Recent premiată la Festivalul de Dramaturgie Contemporană de la Braşov, piesa „Noaptea Walpurgiei" revine mâine seară pe scena Naţionalului Clujean, însă biletele pentru ultima reprezentare din 2009 s-au epuizat de câteva zile. Actorul Ionuţ Caras a primit şi premiul pentru cel mai bun actor, pe care l-a împărţit cu Marcel Iureş.

Ştiri pe aceeaşi temă

Una dintre premierele stagiunii 2009/2010 de la Teatrul Naţional din Cluj-Napoca şi-a început periplul pe la festivaluri cu două premii importante la Festivalul de Dramaturgie Contemporană de la Braşov, care s-a desfăşurat în luna noiembrie. Actorii clujeni au fost recompensaţi atât ca echipă, cu premiul pentru cel mai bun spectacol, dar şi pentru performanţa individuală a tânărului actor Ionuţ Caras, care a „împărţit” premiul cu Marcel Iureş.

Spectacolul „Noaptea Walpurgiei” se joacă mâine, în Sala Mare a Teatrului Naţional, însă biletele de la Agenţia Teatrală s-au epuizat în urmă cu câteva zile. Potrivit programului oficial, spectacolul realizat după piesa scriitorului rus Venedikt Erofeev va mai putea fi văzut doar în 2010.

Speră să fie simbolul unui început bun

Actorul Ionuţ Caras s-a declarat onorat de faptul că premiul pentru cel mai bun actor i-a fost acordat alături de Marcel Iureş, alături de care a „împărţit scena la decernarea premiilor”. Primele premii UNITER ale lui Marcel Iureş au fost obţinute tot sub bagheta regizorului Mihai Măniuţiu, coincidenţă ce l-a pus pe gânduri pe Ionuţ Caras. „Ar fi extraordinar să şi jucăm împreună. Nu se ştie. Timp avem şi oportunităţi se găsesc“, a spus Ionuţ Caras.

Despre piesa în care a jucat rolul principal, Ionuţ spune că nu a fost una costisitoare din punct de vedere financiar, poate doar din punct de vedere emoţional şi energetic. „Cu toţii am pus mult suflet în ea“, a conchis Caras.

Vor să iasă „în lume“


Regizorul piesei şi totodată directorul artistic al Naţionalului Clujean, Mihai Măniuţiu, le face o invitaţie clujenilor la spectacol pentru că „trupa e în cea mai bună formă din ultimii ani”. Punctul forte pe care îl vede Măniuţiu este unitatea echipei, pe care îi aseamănă cu nişte muşchetari. „Sunt personalităţi puternice – toţi pentru unul şi unul pentru toţi, ca muşchetarii”, i-a caracterizat Măniuţiu pe actorii clujeni.

Regizorul este încrezător în reprezentarea piesei şi la alte festivaluri din ţară şi străinătate, chiar dacă nu de la toate se vor întoarce cu premii. „Acum e confirmată pe plan naţional, sperăm să continuăm să o prezentăm în festivaluri“, a conchis Măniuţiu.

2010, Anul Comediei

Potrivit directorului artistic al Teatrului Naţional din Cluj-Napoca, anul 2010 va fi sub semnul comediei. „Lansez un program foarte intens – Anul Comediei. Vrem să răspundem recesiunii şi problemelor care sunt pe cât se poate mai mult râzând şi aducând bucurie oamenilor“, a spus Mihai Măniuţiu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările