Cel mai bătrân român care s-a vaccinat are 105 ani: „Ne mândrim cu dumneavoastră, domnule profesor!”

Cel mai bătrân român care s-a vaccinat are 105 ani: „Ne mândrim cu dumneavoastră, domnule profesor!”

Iosif Rusu şi-a făcut vaccinul anti-COVID. FOTO: Ovidiu Drăgan

Clujeanul Iosif Rusu, la cei 105 ani ai săi, este, probabil, cel mai în vârstă român care s-a vaccinat până acum. Bărbatul, care nu are boli cronice sau alte alergii, este bine după vaccinare.

Ştiri pe aceeaşi temă

„S-a vaccinat cel mai vârstnic gherlean (105 ani), domnul Rusu. Sănătate si mult bine!”, a postat pe Facebook primarul municipiului Gherla, Ovidiu Drăgan. Iosif Rusu este, probabil, la cei 105 ani ai săi, cel mai vârstnic român care s-a vaccinat până acum. El este un personaj îndrăgit în oraş, deoarece s-a implicat mult în activitatea culturală a comunităţii. A fost învăţător şi profesor de muzică. 

Bărbatul a stârnit din nou admiraţia concitadinilor său. „Încă o dată, dacă mai era nevoie, dl. Rusu dă dovada de civism şi conştiinciozitate. Felicitări şi multă sănătate!”, a comentat Monica Moldovan vestea privind vaccinarea lui Iosif Rusu. „Felicitări, respect, sănătate multă şi mulţi ani binecuvântaţi de D-zeu! Sunteti un erou şi ne mândrim cu dumneavoastră, domnule profesor Rusu Iosif!”, a completat Maria Raţiu.

 

Iosif Rusu citeşte zilnic ziarele „Adevărul” şi „Monitorul de Cluj”. FOTO: Captură video/Pro TV

„Am câteva emoţii, dar cred că va fi bine"

Iosif Rusu a venit la centrul de vaccinare însoţit de o nepoată, care l-a adus cu maşina şi l-a ajutat să se înregistreze. Bărbatul le-a spus cadrelor medicale din centrul de vaccinare că nu are boli cronice, şi nici nu este alergic la ceva anume. El a completat că nu şi-a făcut vaccinul antigripal ca să şi-l facă pe cel anti-COVID-19.
Întrebat ce a simţit când s-a vaccinat, Rusu a spus dezinvolt: „Ce să simt, o pişcătură. Am câteva emoţii, dar cred că va fi bine".
 
După ce a primit vaccinul, bărbatul de 105 ani a fost monitorizat o perioadă de către medic, ca să fie sigur că totul este în regulă, a precizat edilul Gherlei. 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările