Ce sfaturi anti-pandemie are, pentru Florin Cîţu, fondatorul celui mai mare grup pro-vaccinare din lume

Ce sfaturi anti-pandemie are, pentru Florin Cîţu, fondatorul celui mai mare grup pro-vaccinare din lume

Ovidiu Covaciu îi dă câteva idei premierului Cîţu pentru impulsionarea campaniei. FOTO Facebook

Fondatorul celui mai important grup pro-vaccinare de pe Facebook, Ovidiu Covaciu, are câteva sfaturi pentru Florin Cîţu, după ce premierul a cerut ajutorul societăţii civile cu privire la vaccinare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ovidiu Covaciu, un român de 35 de ani, ofiţer bancar, a fondat cel mai mare grup pro-vaccinare de pe Facebook cu scopul de a informa corect oamenii în privinţa vaccinurilor şi pentru a combate dezinformarea.

El vine cu câteva idei pentru autorităţile române, după ce premierul Florin Cîţu a admis că lucrurile nu stau atât de bine în privinţa campaniei de vaccinare şi a cerut sprijin şi idei din partea societăţii civile.

Ovidiu Covaciu a postat joi, 29 iulie, un mesaj pe Faccebook în care îi dă câteva sfaturi premierului.

„Iată o serie de propuneri ale unui om din societatea civilă:

1. Vaccinarea obligatorie a tuturor angajatilor statului - total persoane 1,245 milioane

2. Vaccinarea obligatorie a întregului sistem medical + studentii la medicină - sper ca sunt doar câteva mii de recuperat.  Punctul 2 este nenegociabil, dacă pierdem medici pentru asta, facem o curatenie superba si importam din alte zone. Dacă Google si Facebook pot sa le ceara angajaţilor vaccinarea si statul român o poate face.

3. Facilitati fiscale pentru companiile care încurajeaza semnificativ (adica măsurabil) vaccinarea angajatilor. Si back-up legal în caz că se isterizeaza vreun AV-er angajat la Mătrăcuci SRL şi angajează pe Gheorghe Difterea să-l reprezinte. 

4. Angajarea unui designer pt pagina RoVaccinare, ca sa nu mai publice exceluri. Mă ofer gratuit să ii dau desginerului idei de infografice, am cativa ani de experienta fix pe subiect.Pentru publicul larg se mai găsesc cateva idei, dar toate se invart in jurul unui fapt: Romania nu stie sa convinga oamenii cu vorba buna, n-are nici guvernul nici alte institutii experienta si timpul sa discue cu fiecare ezitant.

Trebuie construite masuri care sa te ”împinga” la vaccinare, sa fie incomod sa nu vaccinezi, sa te sâcâie realitatea nevaccinării pana cedezi. În paralel cu proiecte de informare şi educare desigur. 

Nicio metoda nu va avea succes insa, pana statul nu are si capacitatea si seriozitatea de a impune lucruri si a face si follow-up sa se asigure ca ceea ce e impus se respecta”, a scris Covaciu.


Vă mai recomandăm şi:

Vaccinul universal anti-COVID-19, pe cale să devină o poveste de succes. Aşteptările experţilor români

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările