Cazul româncei care a escrocat un spaniol. A fost închisă şi va trebui să-i restituie un milion de euro fostului iubit

Cazul româncei care a escrocat un spaniol. A fost închisă şi va trebui să-i restituie un milion de euro fostului iubit

Dansatoarea româncă a reuşit să-l seducă pe spaniol şi să-l lase fără niciun ban. FOTO Pixabay

O româncă din Spania a fost condamnată la şase ani de închisoare pentru înşelăciune şi va trebui să-i restituie unui spaniol un milion de euro. Asta după ce avocaţii ibericului au demonstrat că femeia l-a escrocat pe clientul lor. Potrivit presei spaniole, cazul reprezintă o premieră în ţara respectivă.

Povestea lor de amor a început în 2015 şi s-a terminat în 2017, când bărbatul a intrat în faliment şi a fost părăsit de româncă. Escroaca, dansatoare la un club de noapte, a dat dovadă de o imaginaţie ieşită din comun, notează El Diario de Alerta, ediţia de Cantabria.
 
Ea l-a sedus pe spaniol şi i-a cerut pe rând bani pentru operaţii imaginare: o intervenţie chirurgicală de îndepărtare a uterului, ovarelor, apoi pentru chirurgie plastică, după care a minţit că are nevoie de tratamente de chimioterapie şi radioterapie. Cu altă ocazie, femeia a primit bani pentru o operaţie de extirpare a unei tumori pe creier după un presupus accident de maşină. 
 
Când a epuizat lista medicală, românca a fost la fel de inventivă. I-a cerut bani spaniolului pentru deblocarea unor conturi imaginare la o bancă inexistentă din România. Tot atunci spaniolul a început să devină circumspect şi să-şi pună întrebări privind situaţia reală. A continuat însă să-i trimită bani chiar şi când femeia a minţit că a fost înşelată de avocatul ei din România şi de către directorul băncii şi că, din cauza corupţiei din ţara ei, trebuia să trimită mai mulţi bani pentru a-şi debloca conturile. Ibericul s-a lăsat din nou păcălit şi a trimis din nou bani şi pentru presupusul avocat şi presupusul bancher.
 

Şi-a băgat amantul în faliment

Pentru a-i satisface toate nevoile, spaniolul şi-a cheltuit toţi banii, apoi a luat în total credite de la patru bănci, dar şi de la un prieten. Odată rămas fără bani, românca a decis să pună capăt relaţiei, însă acest lucru l-a înfuriat pe iberic. Din acel moment, el a realizat că a fost înşelat şi s-a adresat Poliţiei. Surprizele s-au ţinut lanţ, aşa că ibericul a aflat că toţi banii pe care el îi transferase la un moment dat presupusei mătuşi şi presupuşilor avocaţi şi directori de bancă pentru a stinge litigiul cu banca au intrat în buzunarele româncei. 
 
Potrivit El Diario Montanes, cazul a ajuns în instanţă şi a fost judecat de Curtea Provincială din Cantabria, iar un prim verdict a fost dat în luna mai. Românca a fost condamnată la şase ani de închisoare pentru înşelăciune în formă continuată. În plus, a fost obligată să restituie toţi banii şi să plătească şi o amendă de 4.320 de euro.
 
„Asistăm la o decizie istorică pentru justiţia din Spania”, a spus unul dintre avocaţii bărbatului. De o cu totul altă părere au fost însă avocaţii româncei, care s-au adresat unei instanţe superioare.
 
Recursul a fost respins de către magistraţii Curţii Superioare de Justiţie din Cantabria. Acolo, românca a susţinut că bărbatul i-a dat de bunăvoie banii, însă nu a reuşit să fie convingătoare. În atare situaţie, avocaţii femeii au abordat altă pistă în încercarea de a demonstra că suma ar fi de 278.350 euro şi nu 922.000. Instanţa a respins însă toate solicitările femeii şi a menţinut decizia iniţială. Astfel, românca îşi va petrece următorii 6 ani după gratii şi va trebui să plătească aproape un milion de euro.
 

Vă recomandăm să mai citiţi:

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările