Cât plătesc clujenii la căldură în această iarnă

Cât plătesc clujenii la căldură în această iarnă

Calorifer FOTO. Shutterstock

La Cluj se furnizează căldură de vinerea trecută, 9 octombrie, iar omul de rând branşat la Regia de Termoficare va plăti 220 de lei, adică circa 51% din preţul gigacaloriei, restul fiind achitat de administraţia locală.

Ştiri pe aceeaşi temă

Din 1 aprilie, anul acesta, Primăria Cluj-Napoca a stabilit, prin hotărâre de Consiliu Local, ca preţul de producere al gigacaloriei în Cluj-Napoca să fie de 433,65 lei. Valoarea subvenţiei acordate de administraţia locală este de 213,65 lei (circa 49,26% din suma iniţială), deci omul de rând scoate din buzunar 220 lei. De această subvenţie au beneficiat, anul trecut, circa 3.000 de apartamente (media pe apartament fiind de 3 locuitori). La Regia de Termoficare din Cluj sunt branşate circa 30.000 de apartamente.

Până anul acesta, preţul de producere al gigacaloriei a fost neschimbat timp de 5 ani (2009-2014). Preţul gigacaloriei facturat populaţiei era de 165 lei, iar municipalitatea clujeană acoperea 54% din costul acesteia, al cărui preţ întreg este de 348 lei.

La Cluj a început să se furnizeze căldură de vinerea trecută, 9 octombrie.

Mai puteţi citi:

„Preţul gigacaloriei rămâne neschimbat în această iarnă la Cluj-Napoca“, anunţă Emil Boc pe Facebook. Preţul e cel din 2009

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările