Bănci păcălite la Cluj. Şapte oameni, reţinuţi pentru înşelăciune şi uz de fals. Sunt suspiciuni că au luat credite cu acte false de la mai multe bănci

Bănci păcălite la Cluj. Şapte oameni, reţinuţi pentru înşelăciune şi uz de fals. Sunt suspiciuni că au luat credite cu acte false de la mai multe bănci

Bani  FOTO: arhiva Adevărul

Şapte persoane au încercat să obţină un credit de 20.000 de lei de la o bancă din Cluj-Napoca folosind acte false. Poliţiştii i-au prins în flagrant şi au suspiciunea că aceştia ar fi prejudiciat mai multe bănci care au filiale în judeţul Cluj.

Ştiri pe aceeaşi temă

Şapte persoane au fost reţinute, pentru 24 de ore, de poliţiştii de la Investigarea Criminalităţii Economice sub acuzaţii de infracţiuni de înşelăciune, uz de fals şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Trei dintre acestea au încercat, vineri, 20 martie, să obţină un credit de 20.000 de lei folosindu-se de acte false. Au fost prinse în flagrant. După primele cercetări s-a descoperit că acestea trei au fi fost ajutaţi de altele 4, identificate ulterior.

”Poliţiştii au descoperit, în autoturismul unuia dintre cei identificaţi,  mai multe documente, certificate de înregistrare a unor societăţi comerciale, adeverinţe, ştampile, bunuri în privinţa cărora există suspiciunea că ar fi fost folosite în activităţi ilegale. Acestea au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. Cei depistaţi sunt bănuiţi că ar fi prejudiciat astfel mai multe unităţi bancare de pe raza judeţului Cluj”, se arată într-un comunicat al poliţiei clujene.

Cele 7 persoane au între 27 şi 47 de ani, sunt din judeţul Cluj, şi au fost reţinute pentru 24 de ore. Vor fi prezentaţi  Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca.

Mai puteţi citi:

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările