Zeci de şoferi, prinşi conducând cu viteză excesivă pe autostradă, lăsaţi fără permis

Zeci de şoferi, prinşi conducând cu viteză excesivă pe autostradă, lăsaţi fără permis

Poliţia i-a sancţionat pe şoferii care au încălcat legea FOTO news.ro

Un număr de 32 de permise de conducere au fost reţinute de poliţiştii Brigăzii Autostrăzi, cele mai multe pentru conducere cu viteză excesivă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Poliţiştii Brigăzii Autostrăzi au continuat în weekend acţiunile pentru prevenirea accidentelor rutiere, fiind desfăşurate controale pentru depistarea celor care pun în pericol siguranţa circulaţiei, prin încălcarea normelor legale.
 
În urma neregulilor constatate în trafic, au fost aplicate 646 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 203 pentru viteză neregulamentară, 237 pentru neportul centurii de siguranţă, 10 pentru lipsa I.T.P., alte 10 pentru defecţiuni tehnice, 3 pentru conducere sub influenţa alcoolului, 2 pentru depăşire neregulamentară, iar 7 pentru staţionare nejustificată pe banda de urgenţă.
 
Alte 17 sancţiuni au fost aplicate la O.G. 37 privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele şi perioadele de odihnă ale conducătorilor auto şi utilizarea aparatelor de înregistrare a activităţii acestora, iar 13 la Legea 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.
 
Ca măsuri complementare, au fost reţinute 32 de permise de conducere. Dintre acestea  23 au fost pentru conducerea cu viteză excesivă, 4 viteze fiind de peste 200 km/h. De asemenea, poliţiştii au reţinut alte 3 permise de conducere pentru consum de alcool la volan. Totodată, au fost retrase 18 certificate de înmatriculare. Poliţiştii au constatat 8 infracţiuni, majoritatea la regimul rutier.
 

La volan, fără permis

 
Pe A2 a fost au depistat unt bărbat conducând un autoturism, care, în urma solicitării documentelor a prezentat un permis de conducere (Republica Moldova) ce nu corespundea din punct de vedere al formei şi conţinutului. În urma continuării cercetărilor, s-a confirmat faptul că bărbatul nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar permisul în cauză este fals. Cercetările sunt efectuate în cadrul unui dosar penal.
 
Duminică, poliţiştii au oprit pe A 2, pentru control, un bărbat ce conducea  autoturismul  fără a purta  centura  de  siguranţă. Conducătorul auto a înmânat la control un permis de conducere asemănător  celor emise  de  către  organele  competente din Israel. În urma  examinării documentului, s-a  constatat  faptul  că  acesta  prezenta  elemente  de  falsificare. Bărbatul nu deţine  şi  nu  a  deţinut  permis  de  conducere în România. Acesta a fost  condus la  sediul poliţiei, pentru  continuarea  cercetărilor, fiind sancţionat  contravenţional, pentru neportul centurii  de  siguranţă. A fost întocmit dosar penal şi sunt continuate cercetările.
 
Vă mai recomandăm şi:
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările