Zeci de sancţiuni, aplicate transportatorilor pentru abateri în trafic

Zeci de sancţiuni, aplicate transportatorilor pentru abateri în trafic

Controale în trafic FOTO IPJ Călăraşi

Timp de 2 zile, poliţiştii călărăşeni au tras pe dreaptă, pentru control, 230 de autovehicule de marfă şi de pasageri. Pentru neregulile depistate au fost aplicate 50 de sancţiuni contravenţionale, a fost reţinut un permis de conducere şi retras un certificat de înmatriculare.

Acţiunea a vizat respectarea măsurilor pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, în domeniul  transporturilor rutiere de mărfuri şi persoane, precum şi pentru respectarea normelor legale ce reglementează activitatea de transport rutier de mărfuri şi persoane şi circulaţia pe drumuri naţionale şi judeţene.
Pe timpul derulării acţiunii, au fost utilizate aparate de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor.
 
Astfel, la data de 21 mai, pe DN4, în localitatea Frumuşani, judeţul Călăraşi, a fost depistat un bărbat, în vârstă de 46 ani, din judeţul Dâmboviţa, în timp ce conducea un autobuz efectuând transport rutier de persoane prin curse regulate speciale pe ruta Bucureşti – Chiselet. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o concentraţie alcoolică de 0,23 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorului auto i-a fost reţinut permisul de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 90 zile. 
 
De asemenea, în momentul depistării conducătorul auto nu a respectat prevederile legale ale OG 37/2007 (utilizarea necorespunzătoare a cartelei tahograf).  Operatorul de transport a fost sancţionat contravenţional pentru faptul că nu a achitat taxa de utilizare a reţelei de drumuri naţionale (rovinietă) şi pentru că a permis plecarea în cursă a conducătorului auto sub influenţa băuturilor alcoolice.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: