Regăsire după 19 ani, cu ajutorul poliţiştilor. Un copil plecat de acasă în anul 2000 s-a reîntâlnit cu mama sa

Regăsire după 19 ani, cu ajutorul poliţiştilor. Un copil plecat de acasă în anul 2000 s-a reîntâlnit cu mama sa

Tânărul a crescut într-un centru de plasament FOTO Adevărul

În urma activităţilor comune ale poliţiştilor din Călăraşi şi Bucureşti, un tânăr plecat de la domiciliu, despre care familia nu a mai ştiut nimic, s-a regăsit cu mama sa după 19 ani.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Povestea începe la data de 20 noiembrie 2000, când minorul în vârstă de 14 ani, cunoscut cu afecţiuni medicale, surdo-mut din naştere, fără a cunoaşte limbajul specific, a plecat voluntar de la domiciliul din comuna Cuza-Vodă, judeţul Călăraşi. Acesta a fost depistat ca persoană cu identitate necunoscută în anul 2001 pe raza municipiului Bucureşti şi internat într-un centru de plasament. 
 
Ulterior, în anul 2015, urmare a demersurilor Direcţiei Generale şi Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Bucureşti, i-a fost atribuită o altă identitate. Ca urmare a activităţilor comune ale poliţiştilor din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Călăraşi şi Secţia 1 Poliţie – Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti, persoana a fost identificată, iar la data de 20 februarie s-a reuşit aducerea mamei sale din Italia, cei doi regăsindu-se după 19 ani.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: