Prognoza meteo: Vine vreme anormală. Când se întorc ninsorile şi gerul

Prognoza meteo: Vine vreme anormală. Când se întorc ninsorile şi gerul

De săptămâna viitoare se întorc ninsorile FOTO Marian Iliescu/Adevărul

Regimul termic prognozat pentru următoarele două săptămâni va fi unul mai cald decât în mod normal pentru această perioadă din an, cu maxime de 14 grade, anunţă Administraţia Naţională de Meteorologie(ANM). De săptămâna viitoare revin ninsorile şi gerul.

Prognoza meteo pentru fiecare regiune pţnă pe 13 decembrie:

 
Maxime de 13 grade în Banat
 
Valorile termice diurne se vor menţine uşor sub cele normale pentru această perioadă până pe data de 2 decembrie, cu o medie în jurul a 4 grade. Apoi, până la sfârşitul primei săptămâni, vremea se va încălzi semnificativ, iar media maximelor va fi de 12…13 grade. În a doua parte a intervalului, temperaturile maxime vor fi în scădere spre medii de 7…8 grade.
Media valorilor nocturne, până în data de 2 decembrie, se va situa sub normele perioadei şi va fi de -5…-4 grade. Până la începutul celei de-a doua săptămâni din interval, minimele vor fi în creştere spre medii de 6…7 grade, valori cu mult mai mari faţă de norme. În a doua jumătate a intervalului, temperaturile minime vor fi din nou în scădere, spre medii în jurul a 2 grade. Probabilitatea de precipitaţii va fi în creştere în jurul datei de 4 decembrie şi în a doua săptămână, cu precădere în primele zile.
 
Minus 7 grade în Crişana
 
În primele zile ale intervalului, valorile termice diurne se vor menţine uşor sub cele normale pentru această perioadă, cu o medie în jurul a 3 grade. Până la sfârşitul primei săptămâni, vremea se va încălzi semnificativ, iar media maximelor va fi de 13…14 grade.
În a doua săptămână, temperaturile maxime vor fi în scădere spre medii de 7…8 grade. Media valorilor nocturne, până în data de 2 decembrie, se va situa mult sub norma perioadei şi va fi de -7…-6 grade. Apoi, până în data de 7 decembrie, minimele vor fi în creştere spre medii în jurul a 5 grade, valori mai mari faţă de cele normale. În a doua jumătate a intervalului, temperaturile minime vor fi din nou în scădere, spre medii în jurul a 2 grade. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi ridicată în jurul datei de 4 decembrie şi pe parcursul celei de-a doua săptămâni.
 
Frig în Transilvania
 
La începutul primei săptămâni, valorile termice diurne se vor menţine uşor sub cele normale pentru această perioadă, cu o medie de 1…2 grade. Treptat, până în data de 6 decembrie, maximele termice vor creşte semnificativ, iar media acestora va fi de 9…10 grade.
În a doua parte a intervalului, temperaturile maxime vor fi în scădere spre medii de 5…6 grade. Media valorilor nocturne, până în data de 2 decembrie, va fi în scădere spre -9…-8 grade. Până la începutul celei de-a doua săptămâni din interval, minimele vor fi în creştere spre medii în jurul a 2 grade, valori peste normele perioadei. În a doua jumătate a intervalului, temperaturile minime vor fi din nou în scădere, spre medii în jurul a -1 grad.
Probabilitatea pentru precipitaţii va fi în creştere în jurul datei de 4 decembrie şi în a doua săptămână, cu precădere în zilele de 7 şi 8 decembrie.
 
Precipitaţii în Maramureş
 
La începutul primei săptămâni, valorile termice diurne se vor menţine uşor sub cele normale pentru această perioadă, cu o medie de 2 grade. Până în data de 6 decembrie, maximele termice vor marca o creştere semnificativă, iar media acestora va fi de 11…12 grade.
În a doua jumătate a intervalului, temperaturile maxime vor fi în scădere spre medii de 6…7 grade. Media valorilor nocturne, până în data de 2 decembrie, va fi în scădere spre -9…-8 grade. Până în data de 7 decembrie, minimele vor fi în creştere spre medii în jurul a 3 grade, valori peste normele perioadei. În a doua săptămână din interval, temperaturile minime vor fi din nou în scădere, spre medii în jurul a 0 grade.
Probabilitatea pentru precipitaţii va fi în creştere în jurul datei de 4 decembrie. În a doua săptămână se menţine probabilitatea de precipitaţii, cu precădere în zilele de 7 şi 8 decembrie.
 
Maxime de 9 grade în Moldova
 
Până în data de 3 decembrie, valorile termice diurne vor avea media în jurul a 2 grade. Până în data de 5 decembrie, maximele termice vor marca o creştere, iar media acestora va fi de 8…9 grade. Apoi, până la sfârşitul intervalului, temperaturile maxime vor fi în scădere spre medii de 4…5 grade.
Media valorilor nocturne, până în data de 2 decembrie, va fi în scădere spre -5 grade. Până spre sfârşitul primei săptămâni, minimele vor fi în creştere spre medii în jurul a 5 grade, valori peste normele perioadei. În a doua jumătate a intervalului, temperaturile minime vor fi din nou în scădere, până la medii în jurul a 0 grade.
Probabilitatea pentru precipitaţii va fi ridicată după data de 4 decembrie, dar mai ales în zilele de 7 şi 8 decembrie.
 
Cald pe litoral
 
La începutul intervalului, media valorilor diurne va fi de 2…3 grade, iar până în data de 4 decembrie acestea vor fi în creştere spre medii în jurul a 13 grade. Treptat, până la sfârşitul intervalului, temperaturile maxime vor fi în scădere spre medii de 9 grade. Media valorilor nocturne, până în data de 2 decembrie, va fi în scădere spre -2 grade. Până spre sfârşitul primei săptămâni, minimele vor fi în creştere, iar media acestora va fi de 7…8 grade, valori peste normele perioadei. În a doua jumătate a intervalului, temperaturile minime vor fi din nou în scădere, spre medii în jurul a 4 grade. Vor fi precipitaţii la începutul intervalului, iar probabilitatea va fi din nou în creştere după data de 7 decembrie.
 
Ploi în Muntenia
 
Vremea va fi rece în primele zile din interval, cu o medie a maximelor în jurul a 2 grade, iar a minimelor de -5…-3 grade, apoi se va încălzi semnificativ. Până în data de 5 decembrie, maximele termice vor fi în creştere spre medii de 11 grade, iar până la sfârşitul intervalului vor coborî la valori, în medie, de 8 grade. Valorile nocturne vor creşte până la sfârşitul primei săptămâni când media acestora va fi în jurul a 5 grade.
În a doua jumătate a intervalului, minimele vor fi în scădere treptată, spre medii de 2 grade. Vor fi precipitaţii la începutul intervalului, iar probabilitatea va fi din nou în creştere după data de 4 decembrie.
 
Vreme rece în Oltenia
 
Vremea va fi rece în primele zile din interval, cu o medie a maximelor de 2…3 grade, iar a minimelor de -5…-4 grade, apoi se va încălzi semnificativ. Până în data de 7 decembrie, maximele termice vor fi în creştere spre medii de 10 grade, iar până la sfârşitul intervalului vor coborî la valori, în medie, de 7 grade. Valorile nocturne vor creşte până în data de 7 decembrie când media acestora va fi în jurul a 5 grade. În a doua jumătate a intervalului, minimele vor fi în scădere treptată, spre medii de 2 grade. Probabilitatea de precipitaţii va ridicată după data de 4 decembrie.
 
Se încălzeşte şi la munte
 
Până în data de 6 decembrie, media valorilor termice diurne va fi în creştere de la -5 grade, spre 4…5 grade. Apoi, până la sfârşitul intervalului, temperaturile maxime vor fi în scădere spre medii de 1…2 grade. Media valorilor nocturne, până în data de 7 decembrie, va fi în creştere de la -10 la 0 grade. În a doua jumătate a intervalului, temperaturile minime vor fi din nou în scădere, spre medii în jurul a -4 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi ridicată după data de 4 decembrie.
 
Vă mai recomandăm şi:
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările