Prognoza meteo: Un val de aer rece loveşte România. Ce ne aşteaptă în următoarele zile

Prognoza meteo: Un val de aer rece loveşte România. Ce ne aşteaptă în următoarele zile

Vreme rea în toată ţara FOTO Shutterstock

Vremea se va răci semnificativ duminică, 12 iulie, în regiunile vestice, nordice şi centrale, dar în rest va fi în continuare călduroasă, pe arii restrânse caniculară la amiază în sud-est, unde şi disconfortul termic va fi ridicat. Meteorologii anunţă că de luni, un val de aer rece va lovi România, iar teperaturile vor scădea.

Ştiri pe aceeaşi temă

Conform meteorologilor, duminică, instabilitatea atmosferică va fi accentuată, ziua în vest, nord şi centru, iar seara şi noaptea mai ales în jumătatea de est a teritoriului. Vor fi înnorări temporar accentuate şi se vor semnala frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii şi averse ce vor avea şi caracter torenţial. Izolat vor fi căderi de grindină, iar cantităţile de apă vor fi local mai însemnate. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 17...19 grade în nord şi 34...36 de grade în sud-est, iar cele minime se vor încadra între 7...8 grade în depresiunile intramontane şi 18...19 grade pe litoral.
 
În Bucureşti, vremea se va menţine călduroasă, temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 34 de grade, iar la amiază disconfortul termic va fi ridicat. Cerul va fi mai mult senin în cursul zilei, dar seara şi noaptea vor fi înnorări temporar accentuate şi se vor semnala descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi averse, posibil moderate cantitativ. Temperatura minimă va fi de 14...16 grade.
 
ANM anunţă că luni, 13 iulie, vremea se va răci şi în sud-estul teritoriului. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în sud şi est, unde, maai ales în prima parte a zilei, se vor semnala averse, ce vor avea şi caracter torenţial, însoţite de descărcări electrice. Vântul va avea intensificări în special în estul ţării şi în zona montană înaltă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 19 şi 29 de grade, cu cele mai ridicate valori în sud-vest, iar cele minime se vor încadra, în general, între 6 şi 16 grade.
 
Şi în Capitală, vremea se schimbă. Cerul va avea înnorări îndeosebi în prima parte a zilei, când temporar vor mai fi averse, apoi se va degaja. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 22 de grade, iar cea minimă va fi de 12...14 grade.
 
Marţi,  vremea va fi răcoroasă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza în zona de munte, unde local vor fi averse şi descărcări electrice. Vântul va avea unele intensificări în sud-est şi, de scurtă durată, în timpul ploilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 20 şi 30 de grade, cu cele mai ridicate valori în sud-vest, iar cele minime se vor încadra, în general, între 6 şi 16 grade.
 
Prognoza meteo lunară
 
ANM a emis prognoza meteo pentru perioada 13.07.2020 - 10.08.2020. În prima parte a intervalului temperaturile vor fi mai scăzute decât cele specifice perioadei.  Ulterior, vremea va fi caracterizată de valori normale pentru data din calendar. Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a ţării.
 
Săptămâna 13.07.2020 – 20.07.2020
 
Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice acestei perioade, în toate regiunile, dar mai ales în jumătatea nordică a ţării. Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în zonele montane.
 
Săptămâna 20.07.2020 – 27.07.2020
 
Temperatura aerului va avea valori uşor mai coborâte decât cele normale pentru acest interval în regiunile nordice, dar şi uşor mai ridicate în sud-est, iar în rest temperaturile medii se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă.
 
Cantităţile de precipitaţii estimate pentru această săptămână vor fi deficitare în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în zona Carpaţilor Meridionali.
 
Săptămâna 27.07.2020 – 03.08.2020
 
Temperaturile medii ale aerului se vor situa în general în jurul celor normale pentru această perioadă, posibil uşor mai coborâte în extremitatea de nord a ţării, dar şi uşor mai ridicate în sud şi sudest. Regimul pluviometric va fi uşor deficitar în regiunile din sud-vestul ţării, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.
 
Săptămâna 03.08.2020 – 10.08.2020
 
Mediile valorilor termice se vor situa uşor peste cele specifice acestei săptămâni în regiunile sudice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă. Cantităţile de precipitaţii se vor situa în general în jurul celor normale pentru acest interval, în toate regiunile.
 
 
Vă mai recomandăm şi:
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările