Prognoza meteo: Când scăpăm de valul de ninsori şi aerul polar. Unde se încălzeşte, ce anunţă meteorologii de Florii

Prognoza meteo: Când scăpăm de valul de ninsori şi aerul polar. Unde se încălzeşte, ce anunţă meteorologii de Florii

Vremea se strică în toată ţara FOTO Shutterstock

După temperaturile de primăvară din ultimele zile, de marţi, 31 martie, vremea se schimbă radical. Ninsori, brumă şi maxime mai mici cu 12-15 grade se vor înregistra până joi. Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), până pe 12 aprilie, de Florii, se încălzeşte din nou, maximele prognozate fiind de 19 grade în sudul ţării.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Prognoza pentru fiecare regiune până pe 12 aprilie
 
Ploi în fiecare zi în Muntenia
 
Vremea se va răci accentuat, cu aproximativ 12 grade, astfel încât în zilele de 31 martie şi 1 aprilie media temperaturilor maxime va fi de 5...6 grade. În intervalul următor tendinţa generală va fi de încălzire, iar între 8 şi 12 aprilie maximele termice vor fi cuprinse, în medie, între 16 şi 19 grade. Media minimelor termice va fi între -4 şi 0 grade între 1 şi 3 aprilie, iar în restul intervalului se va încadra între 3 şi 6 grade. Trecător şi local vor fi precipitaţii aproape în fiecare zi.
 
Maxime de 4 grade în Oltenia
 
Prima săptămână va debuta cu o vreme mai caldă decât în mod normal, media maximelor termice fiind de 17...18 grade, apoi se va răci, iar în ziua de 1 aprilie nu vor fi mai mult de 3...4 grade, în medie. După această dată tendinţa generală a vremii va fi de încălzire, iar media temperaturilor maxime va ajunge să se situeze între 16 şi 19 grade, în perioada 7 - 12 aprilie. Minimele termice vor avea variaţii între -3 grade în dimineţile de 1, respectiv 2 aprilie, şi 7 grade, în ultimele zile de prognoză.
Probabilitatea mai mare de precipitaţii va fi în jurul zilelor de 31 martie, 5 aprilie şi după data de 9 aprilie.
 
Minus 5 grade în Moldova
 
Media temperaturilor maxime va scădea semnificativ, de la 12...13 grade în prima zi, la 3...4 grade în cea de a doua, apoi va fi în creştere şi va ajunge să se situeze între 16 şi 18 grade în jurul datei de 9 aprilie. Ulterior nu vor mai fi modificări esenţiale. Media temperaturilor minime va scădea de la 4 grade în prima zi, până la -5...-4 grade în ziua de 1 aprilie, apoi va creşte şi va ajunge să se situeze, în ultimele zile de prognoză, între 3 şi 6 grade. Vor fi precipitaţii local la începutul şi la sfârşitul intervalului şi doar izolat, posibil, în restul intervalului.
 
Un grad pe litoral
 
În următoarele două zile, vremea va fi deosebit de rece, media temperaturilor maxime urmând a atinge în jurul a 6 grade. Din data de 2 aprilie şi până în 8 aprilie se va încălzi, apoi temperaturile nu se vor mai modifica semnificativ şi se vor situa, în medie, între 13 şi 15 grade. Cele mai scăzute temperaturi minime se va atinge în intervalul 1 - 3 aprilie, când media lor va fi de 1...3 grade. În zilele următoare valorile termice nocturne vor fi în general în creştere, iar în nopţile cele mai calde media se va situa între 5 şi 8 grade. Trecător vor fi posibile precipitaţii aproape în fiecare zi.
 
Precipitaţii în Banat
 
În 31 martie şi în 1 aprilie, vremea va deveni deosebit de rece, media maximelor termice urmând a se situa în jurul a 6 grade. Ulterior se va încălzi treptat, iar acest trend se va menţine până spre mijlocul celei de a doua săptămâni de prognoză, atunci când temperaturile maxime vor fi în medie între 16 şi 18 grade. În ultimele zile variaţiile termice nu vor fi semnificative. Temperaturile minime vor scădea de la o medie
de 4 grade în prima dimineaţă, până la -3...-2 grade, apoi vor creşte, iar în intervalul 9 -12 aprilie media va fi între 4 şi 8 grade. Trecător vor fi precipitaţii, pe arii relativ extinse în jurul datei de 31 martie, posibil după 9 aprilie şi izolat în restul intervalului.
 
Se răceşte accentuat în Crişana
 
Vremea se va răci accentuat şi va deveni deosebit de rece, cu o medie a temperaturilor maxime ce va atinge, la sfârşitul lunii martie, 5...6 grade. Din prima zi a lunii aprilie şi până în data de 8 aprilie, media valorilor termice maxime va creşte cu 10...12 grade, apoi nu va mai avea variaţii importante. Vor scădea şi temperaturile minime, până la o medie în jurul a -3 grade, între 31 martie şi 2 aprilie, apoi vor creşte, iar între 9 şi 12 aprilie media lor se va situa între 5 şi 7 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicată în intervalul 23 – 25 martie şi, din nou, între 1 şi 5 aprilie.
 
18 grade în Transilvania
 
Prima săptămână va debuta cu o răcire accentuată a vremii, astfel încât în 31 martie se va ajunge la o medie a temperaturilor maxime de doar 3 grade, apoi se va încălzi treptat, iar între 7 şi 12 aprilie media maximelor termice se va încadra între 14 şi 18 grade.
Temperaturile minime vor fi negative în prima săptămână, când în cele mai reci dimineţi, respectiv în 1 şi 2 aprilie, vor atinge în medie -7...-5 grade, apoi vor deveni pozitive, dar, în general, media lor nu va depăşi 4...5 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicată în ultimele zile ale lunii martie şi din nou, după data de 9 aprilie.
 
Temperaturi sub pragul de îngheţ în Maramureş
 
În 31 martie media temperaturilor maxime va fi de doar 4...5 grade. În intervalul următor, până în data de 7 aprilie, valorile termice maxime vor fi în creştere, apoi nu se vor mai modifica semnificativ şi se vor situa în medie între 15 şi 18 grade. Media temperaturilor minime se va situa în general sub pragul de îngheţ până în data de 4 aprilie, apoi va creşte şi va ajunge să se situeze între 3 şi 6 grade, în intervalul 8 – 12 aprilie. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi în creştere din data de 9 aprilie. În restul intervalului doar izolat şi trecător vor fi posibile precipitaţii slabe.
 
Ninsori la munte
 
Vremea se va răci, iar în 31 martie şi 1 aprilie media temperaturilor maxime va fi negativă, de -4...-3 grade, apoi se va încălzi uşor şi treptat până la valori cuprinse, în cea de a doua săptămână, în general, între 5 şi 8 grade. Media minimelor termice va fi sub pragul de îngheţ şi va avea variaţii între -10 şi 0 grade. Vor fi posibile precipitaţii aproape în fiecare zi, dar probabilitatea va fi mai mare în primele şi în ultimele zile ale intervalului de prognoză.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: