Prognoza meteo: Când scăpăm de caniculă. Unde lovesc fenomene extreme şi ce se anunţă până pe 7 septembrie

Prognoza meteo: Când scăpăm de caniculă. Unde lovesc fenomene extreme şi ce se anunţă până pe 7 septembrie

Vreme deosebit de caldă în continuare FOTO Adevărul

Temperaturile continuă să crească ameţitor, iar dinsconfortul termic ne va da bătăi de cap. Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), sâmbătă, vremea va fi în continuare călduroasă în majoritatea regiunilor, local caniculară după-amiaza în sud şi în sud-est. Până pe 7 septembrie nu scăpăm de căldură.

Ştiri pe aceeaşi temă

Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi va depăşi pragul critic de 80 de unităţi în cea mai mare parte a Munteniei, în sudul Moldovei şi al Olteniei şi local în Câmpia de Vest şi în Dobrogea. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza şi seara, când vor fi averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, posibil vijelii şi grindină, la munte şi izolat în rest. Vântul va sufla slab şi moderat, temporar cu intensificări în jumătatea de sud-est a teritoriului. Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 30 şi 36 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 11 şi 24 de grade.
 
La Bucureşti, acelaşi regim termic. Vremea se va menţine caniculară după-amiaza, când şi indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Cerul va fi variabil, iar vântul va continua să prezinte intensificări, îndeosebi pe parcursul zilei. Temperatura maximă va fi de 35...36 de grade, iar cea minimă de 19...21 de grade.
 
Nici duminică nu se răcoreşte. Conform meteorologilor, vremea va rămâne călduroasă în majoritatea regiunilor, caniculară pe arii restrânse în sud şi în sud-est, deşi temperatura aerului va scădea uşor faţă de intervalul precedent. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate ziua, cu precădere în zonele montane, unde local se vor semnala averse şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în jumătatea de sud-est a teritoriului, dar de scurtă durată şi în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 27 şi 35 de grade, iar cele minime între 8 şi 23 de grade. Şi în Capitală, temperatura maximă va fi de 34...35 de grade, iar cea minimă de 17...20 de grade.
 

Vremea în următoarele 4 săptămâni

 
ANM a actualizat prognoza pentru următoarele 4 săptămâni. Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizatede către ECMWF - Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului şi a cantităţilor de precipitaţii faţă de media perioadei 1993-2016.
 

Săptămâna 10.08.2020 – 17.08.2020

Valorile termice vor fi uşor mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, în regiunile sudice, iar în rest se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă. Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a ţării, deficit ce va fi local mai accentuat în regiunile sudice, centrale şi nordice. 
 
 

Săptămâna 17.08.2020 – 24.08.2020

 
Temperatura aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru această perioadă vor fie xcedentare la nivelul întregii ţări, dar mai ales în regiunile centrale, nordice şi la munte
 

Săptămâna 24.08.2020 – 31.08.2020 

 
Temperaturile medii ale aerului se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru această perioadă vor fiapropiate de cele normale pentru acest interval, în toată ţara
 

Săptămâna 31.08.2020 – 07.09.2020

 
Cantităţile de precipitaţii estimate pentru această perioadă vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, în toată ţara.
 
 
Vă mai recomandăm şi:
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: