Prognoza meteo: România, lovită de şocuri termice. Unde se dezlănţuie iarna şi cât de cald se face în sud-est

Prognoza meteo: România, lovită de şocuri termice. Unde se dezlănţuie iarna şi cât de cald se face în sud-est

Oscilaţii termice în următoarele zile FOTO Shutterstock

Vremea se încălzeşte uşor de joi, 18 februarie, în jumătatea sudică şi în regiunile vestice, însă nopţile rămân geroase. Temporar vor fi precipitaţii sub formă de ploaie şi ninsoare. Şocurile termice ne vor da bătăi de cap în următoarea perioadă.

Temperaturi plăcute, de 12 grade se vor înregistra în weekend. Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), joi, valorile termice diurne, mai ridicate în jumătatea sudică, vor scădea uşor în celelalte regiuni, iar cele nocturne, în marea lor majoritate vor fi mai mici decât în intervalul anterior, dar cu precădere în nord-est, unde vor caracteriza o vreme geroasă. Temperaturile maxime se vor încadra între -2 şi 12 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -16 grade în nordul Moldovei şi 0 grade în sudul Banatului.
 
 Cerul va avea înnorări, iar temporar vor fi precipitaţii sub formă de lapoviţă, ninsoare şi trecător ploaie, local în nord şi centru şi pe arii restrânse în rest. La munte vor predomina ninsorile. Cu totul izolat vor fi condiţii de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, îndeosebi pe creste viscolind ninsoarea, dar temporar şi cu viteze mai mici şi în sud, centru şi est. Pe areale restrânse se va forma ceaţă, asociatã cu chiciură în cursul nopţii.
 
În Bucureşti, valorile termice diurne vor creşte uşor faţă de intervalul anterior. Cerul va avea înnorări şi trecător vor fi posibile precipitaţii slabe, ziua sub formă de ploaie, iar spre seară şi noaptea, lapoviţă şi ninsoare. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi în jur de 8 grade, iar cea minimă de -4…-2 grade.
 
Pentru ziua de vineri, meteorologi anunţă că valorile termice diurne vor fi mai ridicate decât normal în vestul ţării, mai scăzute în jumătatea estică şi apropiate de normele caracteristice perioadei în rest, iar cele nocturne vor fi, în marea lor majoritate, negative. Cerul va avea înnorări, mai accentuate seara şi noaptea în regiunile nord-vestice, nordice şi parţial în cele centrale, unde aria precipitaţiilor se va extinde. Acestea vor fi sub formă de ninsoare la munte şi mixte în rest. Vântul va sufla slab şi moderat cu unele intensificări pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între -5…-3 grade în nordul Moldovei şi 8…11 grade în Banat, iar cele minime vor fi cuprinse, între -10 şi 2 grade. Izolat vor fi condiţii de ceaţă şi polei.
 
În Capitală, vremea se va răci, astfel că temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 2 grade, iar cea minimă va fi de -6…-4 grade. Cerul va avea înnorări, dar probabilitatea de precipitaţii va fi redusă. Vântul va sufla slab şi moderat.
 

Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni

 
Din martie, vremea se mai încălzeşte. Cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare în cea mai mare parte a ţării în februarie. Administraţia Naţională de Meteorologia a dat publicităţii estimările meteorologice pentru intervalul 15 februarie – 15 martie 2021.
 
Săptămâna 15.02.2021 – 22.02.2021
 
Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice acestei perioade, la nivelul întregii ţări, dar cu o abatere termică negativă mai accentuată în regiunile nord-estice, anunţă ANM.
Regimul pluviometric va fi deficitar în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane din vestul şi nordul ţării.
 
 
Săptămâna 22.02.2021 – 01.03.2021
 
Temperatura medie a aerului va avea valori mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile nord-estice şi sud-estice.
Cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în regiunile vestice şi nord-vestice.
 
Săptămâna 01.03.2021 – 08.03.2021
 
Temperaturile medii ale aerului vor fi mai coborâte decât cele normale pentru această săptămână, la nivelul întregii ţări, dar mai ales în extremitatea de nord-est.
Regimul pluviometric estimat pentru această perioadă va fi în general apropiat de cel normale pentru acest interval, posibil uşor deficitar în regiunile extracarpatice.
 
Săptămâna 08.03.2021 – 15.03.2021
 
Mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru acest interval, posibil uşor mai coborâte în regiunile estice.
Cantităţile de precipitaţii estimate pentru această săptămână vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, dar cu posibilitatea unui deficit local, în sud-vest, centru şi la munte.
 
Vă mai recomandăm şi:
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările