Prognoza ANM. Cum va fi vremea în următoarele trei luni

Prognoza ANM. Cum va fi vremea în următoarele trei luni

Prognoza pentru următoarele trei luni, emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie(ANM) aduce temperaturi apropiate de media climatologică în majoritatea regiunilor. Precipitaţiile însă vor fi din bleşug în luna mai ca apoi să plouă din ce în ce mai puţin.

Ştiri pe aceeaşi temă


MAI

Temperaturile medii se vor situa în limite apropiate de mediile multianuale în majoritatea regiunilor. Media multianuală lunară este de 14,4 grade Celsius. Temperaturile vor fi încadrate între 14 şi 16 grade. Şi precipitaţiile vor fi în valori apropiate de mediile climatologice. În centrul, vestul şi estul ţării, precipitaţiile vor depăşi media lunară anuală de 75,7 de l/mp şi vor ajunge la cantităţi cuprinse între 80 şi 100 de l/mp. În schimb în sud şi sud-est, precipitaţiile vor fi de 60 de l/mp.

IUNIE

Temperaturile vor fi apropiate de media climatologică anuală în cea mai mare parte a regiunilor. Excepţie va face sud-vestul, vestul şi local sudul ţării, unde temperaturile vor fi peste cele normale perioadei. Vor ajunge la 20-22 de grade. Media anuală este de 17,5 grade. Cantitatea de precipitaţii va fi apropiată de media lunară în centru şi nord. În restul teritoriului, se vor situa sub valorile normale. Media multianuală este de 89,2 l/mp. În nord, precipitaţiile vor ajunge la 100 de l/mp. În sud şi sud-est, va fi de 60 de l/mp.
 

IULIE

Temperaturile vor fi peste media multianuală de 19,2 grade. Doar în centrul şi nordul teritoriului vor fi apropiate de temperaturile normale, fiind cuprinse între 18 şi 20 de grade. În restul regiunilor vor depăşi 22-24 de grade Celsius. Cantitea medie lunară de precipitaţii este de 78,2 litri/mp. Cantităţile lunare de precipitaţii în luna iulie vor fi sub normele climatologice, fiind cuprinse între 20 şi 60 de l/mp. Excepţie va fi, local, în nord, unde cantitatea de precipitaţii va ajunge la o medie de 80 l/mp.

Vă recomandăm şi:

METEO Cod galben de furtună, emis pentru mai multe judeţe

Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Ploile revin de joi

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările