Poliţia, cu ochii pe şoferi. Razie de amploare în trafic la nivel naţional

Poliţia, cu ochii pe şoferi. Razie de amploare în trafic la nivel naţional

Controale în trafic la nivel naţional FOTO Adevărul

Până pe 13 iunie, poliţiştii din toată ţara sunt cu ochii pe şoferi. La nivel naţional sunt organizate activităţi de control în trafic, pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

Conform IGPR, ieri, 7 iunie, poliţiştii rutieri au acţionat, la nivel naţional, pentru depistarea conducătorilor de autovehicule aflaţi sub influenţa alcoolului/substanţelor psihoactive, precum şi pentru verificarea legalităţii transportului rutier public de persoane.
 
Astfel, au fost verificate legalitatea transportului, sub aspectul autorizării, efectuat prin curse regulate şi ocazionale, deţinerea documentelor necesare efectuării transportului public de persoane  de către operatorul de transport şi de conducătorul auto şi verificarea respectării traseului şi a graficului de circulaţie, cu opririle aferente.
 
De asemenea, poliţiştii au acţionat pentru respectarea capacităţii maxime de încărcare a autovehiculelor de transport persoane, avându-se în vedere situaţiile în care persoanele sunt transportate în picioare şi pentru verificarea respectării numărului maxim de locuri pe scaune prevăzute în certificatul de clasificare al autovehiculului, faţă de numărul maxim de locuri prevăzut în certificatul de înmatriculare al autovehiculului.
 
Au fost avute în vedere respectarea perioadelor de conducere, a pauzelor şi perioadelor de odihnă, de către conducătorii autovehiculelor şi existenţa atestării metrologice a aparaturii tahograf, precum şi elementele de siguranţa circulaţiei: starea psiho - fizică a conducătorilor auto, verificarea cu aparatul alcooltest a tuturor conducătorilor de autovehicule care efectuează acest fel de transport, respectarea limitelor legale de viteză pe categorii de drumuri, valabilitatea inspecţiei tehnice periodice a autovehiculului.
 
Totodată, poliţiştii rutieri au verificat modul în care conducătorii autovehiculelor care efectuează transport de persoane, respectiv pasagerii acestora, respectă prevederile Legii nr. 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.
 

 
Vă mai recomandăm şi:
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările