Plouă torenţial pe Autostrada Soarelui, iar vizibilitatea este redusă. Sfaturi pentru şoferi

Plouă torenţial pe Autostrada Soarelui, iar vizibilitatea este redusă. Sfaturi pentru şoferi

Plouă torenţiale pe A2 FOTO Adevărul

Plouă cu găleata pe Autostrada Soarelui, în judeţul Călăraşi, iar vizibilitatea redusă îi pune în dificultate pe şoferi. Poliţiştii îi sfătuiesc să ruleze cu mare atenţie şi să reducă viteza.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pe tronsonul kilometric 35 - 64 al  autostrăzii A2 Bucureşti - Constanţa, între Fundulea şi Lehliu Gară sunt semnalate condiţii de ploaie, pe alocuri torenţială, existând riscul de acvaplanare. de asemenea, şi la kilometrul 96, vizibilitatea este redusă din cauza precipaţiilor.
 
Pentru reducerea riscului de implicare în accidente, poliţiştii recomandă şoferilor să conducă prudent, cu viteză adaptată în permanenţă tuturor particularităţilor meteo, de drum şi de trafic. 
 
Conform Centrului Infotrafic, în situaţia conducerii autovehiculelor pe timp de ploaie este necesară utilizarea luminilor de întâlnire şi pe timpul zilei, pentru toate categoriile de drumuri, precum şi a celor de ceaţă, în cazul apariţiei acestui fenomen.
 

Evitaţi acţionarea bruscă a direcţiei!

 
Poliţiştii recomandă păstrarea unei distanţe mai mari faţă de autovehiculele care circulă în faţă, precum şi evitarea acţionării bruşte a mecanismului de direcţie şi a sistemului de frânare al autovehiculului, pentru evitarea acvaplanării. 
 
În condiţii de vânt puternic, conducătorii auto trebuie să-şi sporească prudenţa pe toată durata deplasării, dar mai ales la ieşirile din tronsoanele împădurite şi sate, la intrările şi ieşirile de pe poduri sau la încrucişările cu autovehiculele cu gabarit mare.
 
Rafalele de vânt laterale modifică ţinuta de drum a maşinilor, cu atât mai mult cu cât viteza cu care se circulă este mai mare. Totodată, trebuie evitate oprirea sau staţionarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, pe care vântul puternic îi poate rupe.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările