Peste 7.400 de persoane caută un loc de muncă. 6,89%, rata şomajului la Călăraşi

Peste 7.400 de persoane caută un loc de muncă. 6,89%, rata şomajului la Călăraşi

Tot mai multe persoane au nevoie de un loc de muncă Foto:Arhivă Adevărul

Peste 7.400 de şomeri se aflau în evidenţele Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă din Călăraşi, la sfârşitul lunii septembrie 2015, rata şomajului înregistrat la nivelul judeţului fiind de 6,89%, cu 0,35 puncte procentuale mai mică decât rata şomajului înregistrată  în  aceeaşi perioadă a anului 2014.

Ştiri pe aceeaşi temă


„Rata de 6,89% înregistrată la 30 septembrie  corespunde unui număr de 7.410  şomeri, dintre care 1.105 beneficiari de indemnizaţie de şomaj (503 absolvenţi ai unei forme de învăţământ promoţia 2015)  şi 6.305 şomeri neindemnizaţi. Din numărul total al şomerilor, 3.039 persoane sunt şomeri de lungă durată”, a anunţat Simona Donciu, purtător de cuvânt al AJOFM Călăraşi.

Pentru a reduce riscul apariţiei şomajului de lungă durată în rândul şomerilor, susţin reprezentanţii Agenţiei, ne-am preocupat să creştem gradul de participare al acestora la cel puţin o măsură activă în termen de şase luni de la data intrării în şomaj, în cazul tinerilor (persoanele cu vârsta sub 25 de ani) şi în termen de douăsprezece luni de la data intrării în şomaj, în cazul adulţilor.
 

Vă recomandăm şi:

Târg de job-uri. Cum pot fi ajutaţi tinerii care nu au trecut bacalaureatul să se angajeze sau să aibă propria afacere

Angajări. Peste 5.400 de şomeri şi-au găsit o slujbă prin Programul de Ocupare a Forţei de Muncă

Absolvenţii promoţiei 2015, aşteptaţi la angajare. Bursa locurilor de muncă se deschide pe 25 septembrie

Proaspeţii absolvenţi îngroaşă rândurile celor fără loc de muncă. 7,31%, rata şomajului în luna iulie la Călăraşi

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările