Măsuri de fluidizare a traficului prin punctele de trecere a frontierei, în perioada sărbătorilor pascale

Măsuri de fluidizare a traficului prin punctele de trecere a frontierei, în perioada sărbătorilor pascale

La graniţe a fost suplimentat personalul FOTO Poliţia de Frontieră

Încă de la începutul lunii aprilie, când s-a sărbătorit Paştele Catolic, au fost dispuse structurilor teritoriale mai multe măsuri prin care să-şi adapteze misiunile, resursele umane şi materiale la specificul fiecărei frontiere, astfel încât să se asigure un control eficient şi operativ la graniţe.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Este folosită la maxim capacitatea punctelor de trecere a frontierei, în limita configuraţiei acestora şi în cele mai tranzitate, în funcţie de trafic, au fost suplimentate arterele de control pe sensul de ieşire din ţară sau intrare în ţară, după caz, fiind folosite cele de pe sensul de intrare sau ieşire.
 
Astfel, conform Poliţiei de Frotnieră, a fost dispusă suplimentarea personalului planificat la controlul documentelor până la capacitatea permisă de infrastructura fiecărui punct, astfel încât, la nivelul întregii ţări aproximativ 4.000 de poliţişti de frontieră desfăşoară, zilnic, activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat.
Menţionăm că, în proximitatea punctelor de trecere a frontierei, poliţiştii de frontieră împreună cu poliţia rutieră informează conducătorii auto despre posibilităţile de utilizare a tuturor punctelor alternative de trecere a frontierei, a anunţat Poliţia de Frontieră.
 
În perioada similară  a anului trecut s-a constatat că în perioada sărbătorilor pascale (10-23 aprilie 2017) au efectuat formalităţile de frontieră aproximativ 2.400.000 milioane persoane, din care 1.130.000 milioane pe sensul de intrare şi 1.270.000 milioane pe sensul de ieşire, precum şi aproximativ 660.000 mijloace de transport. Cele mai tranzitate au fost punctele de trecere a frontierei din vestul ţării şi sudul ţării, dar şi cele aeroportuare. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările