FOTO Ajutaţi-l pe Andu să învingă boala! Drama unui copil de 7 ani, măcinat de leucemie

FOTO Ajutaţi-l pe Andu să învingă boala! Drama unui copil de 7 ani, măcinat de leucemie

Andrei Daniel Radu, în vârstă de 7 ani Foto:Arhivă personală

Rezerva de spital i-a devenit a doua casă, iar zâmbetul inocent i-a fost împietrit de durerile crunte ale tratamentelor agresive de chimioterapie. Pentru Andrei Daniel, în vârstă de 7 ani, timpul s-a oprit pe 1 noiembrie 2013.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pentru a-i aduce din nou bucuria pe chip, colegii şi personalul didactic de la Şcoala nr. 9 Constantin Brâncoveanu din Călăraşi fac apel la toţi oamenii cu suflet să-i întindă o mână de ajutor.

Drama care a lovit familia Radu nu poate fi descrisă în cuvinte. Singurul lor copil, Andu, aşa cum îl alintă, a fost lovit de o boală necruţătoare: limfom limfoblastic, stradiul III(leucemie). Dintr-un copil vesel, ambiţios, mereu cu zâmbetul pe buze, ndu a devenit trist, retras şi mereu cu lacrimi în ochi. Medicii i-au dat şanse de supravieţuire, însă lupta cu boala parşivă este una pe termen lung.

„Ne-a impresionat până la lacrimi drama acestui suflet nevinovat. Este crunt să treci prin astfel de momente. Ne-am gândit să-l ajutăm cumva, să-i facem suferinţa mai uşoară. Am organizat o serie de acţiuni, am făcut colectă de bani pentru a sprijini familia. Deşi sunt modeşti, părinţii nu au cerut niciodată nimic. Încearcă să ducă singri această cruce”, spune Lorena Mitran, învăţătoare la şcoala nr. 9 Constantin Brâncoveanu, acolo unde până în urmă cu o lună Andu a păşit în clasa I.

Tratamente agresive

Nimic nu a prevestit nenorocirea care s-a abătut asupra copilului la începutul lunii noiembrie. La un control de rutină, după ce acasă mama sa a observat că are câţiva ganglioni inflamaţi la gât, a ajuns direct la cure de chimioterapie. „ A mers cu el la medic la Călăraşi, dar a fost îndrumat către Bucureşti, la spitalul Grigore Alexandrescu. Diagnosticul a fost unul crunt, motiv pentru care a fost trimis la spitalul Fundeni pentru a începe tratamentul chimioterapic”, spune învăţătoarea lui Andu.

Medicii sunt încrezători în şansele de supravieţuire, însă spun că tratamentul poate dura între unu şi trei ani şi dacă copilul răspunde bine la procedurile de chimioterapie nu ar mai fi nevoie de operaţie. În ultimă instanţă însă, pentru a-l salva viaţa, transplantul de celule stem este ulţima şansă. „ Li s-a spus părinţilor cum stau lucrurile. Fiind o boală agresivă a cărei evoluţie nu o poate anticipa nimeni, în fiecare clipă pot apărea complicaţii”, a spus Lorena Mitran.

Campanie pentru strângere de fonduri

Şi celelalte cadre didactice de la şcoală s-au implicat în campania de sprijinire a lui Andu, strângând bani. „Am organizat diverse expoziţii cu vânzare la care fiecare copil a adus prăjituri, cu bilet de intrare, i-am rugat pe părinţi să doneze diverse sume de bani pentru a-l putea ajuta pe acest copil. Am strâns astfel 1.800 de lei. Serbarea de Crăciun din data de 19 decembrie a fost făcută tot cu acest scop: strângerea de fonduri. Am reuşit să adunăm 1.080 de lei, bani ce vor înmânaţi familiei. Copilul are nevoie de medicamente, unele dintre ele nu se găsesc în spital şi trebuie cumpărate şi de alimentaţie corespunzătoare pentru că este în convalescenţă. Îi rugăm pe toţi cei cu suflet mare să-l ajute pe Andu să învingă boala”, a povestit Vasilica Ghiţă, profesor de matematică la şcoala nr.9.

Situaţie materială modestă

Ca să-l poată îngriji cum se cuvine, mama lui Andu, muncitoare la o fabrică de pal din Călăraşi, a intrat în concediu fără plată pe perioadă nelimitată. „A găsit înţelegere la locul de muncă şi nu a fost concediată. Tatăl, de profesie patiser, câştigă insuficient pentru a acoperi toate cheltuielile care au apărut de la declanşarea bolii copilului. Poate reuşim în acest mod să sensibilizăm oamenii şi să-i facem să-şi deschidă sufletul în prag de sărbători. Un gest cât de mic înseamnă enorm pentru acest copil încercat. Le mulţumim tuturor celor care se gândesc la acest copil minunat”, a precizat Lorena Mitran.

Cei care doresc să ajute familia Radu o pot face donând bani în contul: RO95RZBR0000060015031161 Radu Nearmile

Vă recomandăm şi:

VIDEO Darul Mariei. O fată de 14 ani şi-a donat părul unei fundaţii pentru copiii bolnavi de cancer

Campanie „Redescoperă Crăciunul“. Elevii îşi donează hainele pentru copiii din Galiţa

Serbarea de la şcoală dedicată micuţului Andrei Daniel

Imagini din aceeasi galerie
  • Serbarea de la şcoală dedicată micuţului Andrei Daniel
  • Wlevii şcolii nr. 9, alături de colegul lor aflat în suferinţă
  • Decoraţiunile pentru Crăciun, realizate de copii, au fost vândute în cadrul campaniei umanitare
  • Obiectele au fost vândute pentru a face rost de bani
  • Copiii au realizat decoraţiuni pentru sărbători şi le-au vândut
  • Cu sufletul alături de Andu, băieţelul măcinat de o boală cruntă
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările