Fost consilier local din Budeşti, declarat incompatibil de Agenţia Naţională de Integritate

Fost consilier local din Budeşti, declarat incompatibil de Agenţia Naţională de Integritate

Fostul consilier a fost declarat incompatibil de ANI FOTO Adevărul

Agenţia Naţională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate şi conflict de interese de natură administrativă în cazul a 15 foşti şi actuali aleşi locali,  printre care şi Costel Guţă, fost Consilier Local în cadrul Consiliului Local al oraşului Budeşti,.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Conform inspectorilor de integritate, acesta,  în perioada 01 iulie - 21 octombrie 2016 a deţinut şi exercitat simultan funcţia de consilier local şi calitatea de angajat cu contract individual de muncă, în cadrul aparatului de specialitate al primarului, încălcând astfel dispoziţiile art. 88, alin. (1), lit. c) din Legea nr. 161/2003. 
 
 
Astfel, conform legii:
"Funcţia de consilier local sau consilier judeţean este incompatibilă cu exercitarea următoarelor funcţii sau calităţi: a) funcţia de primar; [...] c) calitatea de funcţionar public sau angajat cu contract individual de muncă în aparatul propriu al consiliului local respectiv sau în aparatul propriu al consiliului judeţean ori al prefecturii din judeţul respectiv; d) funcţia de preşedinte, vicepreşedinte, director general, director [...] la regiile autonome şi societăţile reglementate de Legea nr. 31/1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, de [...] de interes local înfiinţate sau aflate sub autoritatea consiliului local, precum şi la regiile autonome şi societăţile reglementate de Legea nr. 31/1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, de interes naţional care îşi au sediul sau care deţin filiale în unitatea administrativ-teritorială respectivă".

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: