Expoziţia "Dunărea, un fluviu cu o bogată istorie comună" se deschide la muzeu pe 15 august

Expoziţia

Expoziţia va fi deschisă la Călăraşi în perioada 15-21 august FOTO MDJ

Expoziţia proiectului „Dunărea – un fluviu cu o bogată istorie comună”, organizată de Muzeul Judeţean Teleorman poate fi vizitată la Călăraşi în perioada 15-21 august.

Ştiri pe aceeaşi temă

Proiectul „Dunărea – un fluviu cu o bogată istorie comună”este implementat de Fundaţia „Mână Deschisă”, Pleven, Bulgaria, în calitate de beneficiar lider, în parteneriat cu Muzeul Judeţean Teleorman, în calitate de beneficiar 2 şi se derulează în cadrul Programului Interreg V-A România-Bulgaria, cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR), Axa prioritară 2 „Regiunea verde”.
 
Expoziţia prezintă într-un mod atractiv 18 machete ale unor obiective, 9 din România şi 9 din Bulgaria, parte a patrimoniului cultural şi istoric cu o istorie comună între cele două ţări. Expoziţia poate fi vizitată între orele 09.00-17.00, în condiţiile respectării măsurilor pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus. Intrarea este liberă.
 
Expoziţia de la Muzeul Dunării de Jos Călăraşi-Secţia Arheologie este a doua din seria celor patru expoziţii ale proiectului ce vor fi organizate în oraşe din sudul României, prima fiind deschisă la Alexandria (7-13 august). După Călăraşi, expoziţia va poposi la Constanţa la Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie (23-30 august, orele 09.00-17.00) şi la Craiova, la Muzeul Olteniei (2-8 septembrie, orele 09.00-17.00).
 
Vă mai recomandăm şi:
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: