Două proiecte cu finanţare europeană demarează pe malul Borcei. La cât se ridică investiţia

Două proiecte cu finanţare europeană demarează pe malul Borcei. La cât se ridică investiţia

Călăraşiul va avea o reţea de piste pentru biciclete FOTO Adevărul

Primarul municipiului Călăraşi, Marius Dulce, a anunţat că în decursul acestui an vor demara lucrările pentru două proiecte cu finanţare europeană. Valoarea investiţiilor se ridică la peste 20 de milioane de lei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cele două proiecte vizează, pe de o parte, regenerarea spaţiului urban prin amenajarea spaţiilor verzi din zona de vest şi a spaţiului verde din zona de locuit Navrom, iar pe de altă parte promovarea utilizării mijloacelor alternative de mobilitate prin amenajarea unei reţele de piste de biciclete. 
 
„Vom începe, chiar dacă deranjează, dar n-avem ce face, implementarea a două proiecte pe care am reuşit să le ridicăm pe SICAP. E vorba de Proiectul privind Regenerarea spaţiului urban din muncipiul Călăraşi prin amenajarea spaţiilor verzi din zona de vest şi a spaţiului verde din zona de locuit Navrom, respectiv proiectul referitor la Promovarea utilizării mijloacelor alternative de mobilitate şi a intermodalităţii în municipiul Călăraşi, prin amenajarea unei reţele de piste de biciclete. Sunt două proiecte extrem de interesante. Toată zona de mal va fi transformată într-un imens parc.
 
Din păcate, în acest moment, cel mai mare duşman al nostru este timpul pentru că trebuie să le implementăm până la finele anului 2023. Atunci se termină finanţarea şi nu mai putem să obţinem o prelungire pentru că, efectiv, se închide atunci această finanţare. În consecinţă, vom fi tot timpul ăsta într-un şantier şi sper să reuşim să finalizâm la timp toate aceste lucrări,” a declarat primarul Marius Dulce.
 
Amenajarea spaţiilor verzi din zona de vest şi a spatiului verde din zona de locuit Navrom, cu o valoare de 14,9 milioane de lei, urmăreşte înfiinţarea unui imens parc pe un teren care în prezent este neproductiv.
 
De asemenea, amenajarea unei reţele de piste de biciclete, proiect care se ridică las 6,2 milioane de lei, se va realiza în intravilanul municipiului Călăraşi. Este vorba despre partea de sud a acestuia, traversându-l de la vest la est, având urmatorul traseu:  Începe din capătul str. Dropiei - Iaz Decantor - Al. Dumbrava Minunată nr.8 - str. Av.Vitalie Zvincu nr.1 - Al.Dumbrava Minunată - str. Cornişei (Parc Dendrologic) - str.Eroilor - Bulevardul 1 Mai (Parc Central) - str. Sloboziei nr. 4; - str. Independenţei.
 
Vă mai recomandăm şi:
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările