Deşeuri periculoase. O jumătate de tonă de insecticide şi pesticide expirate, confiscate la Dor Mărunt

Deşeuri periculoase. O jumătate de tonă de insecticide şi pesticide expirate, confiscate la Dor Mărunt

Insecticidele erau ţinute în butoaie Foto:IPJ Călăraşi

Peste 500 de litri de substanţe, devenite deşeuri periculoase, au fost confiscate de poliţiştii călărăşeni. Marfa a fost descoperită la punctul de lucru din Dor Mărunt al unei societăţi din Capitală, cu profil agricol.

 

Controlul efectuat de poliţişti din cadrul Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase Călăraşi a dus la descoperirea, pe 27 august, a 522 de litri de substanţe, devenite deşeuri periculoase. În timpul verificărilor, într-o magazie a unităţii economice, au fost găsiţi 400 de litri de insecticid, devenit deşeu din anul 2009, 62 de litri dintr-o altă substanţă periculoasă, interzisă de la deţinere şi utilizare din anul 2007, precum şi alţi 60 de litri de produse de protecţia plantelor şi 50 kg pesticide, care au devenit deşeuri periculoase. Oamenii legii au întocmit dosar penal sub aspectul infracţiunii de neluarea măsurilor de eliminare totală a substanţelor şi preparatelor chimice periculoase care au devenit deşeuri, conform OUG 195/2005 privind protecţia mediului.
 

Vă recomandăm şi:

Nava Flaminia, încărcată cu deşeuri periculoase, a intrat în Portul Constanţa

FOTO Rovana Plumb, în control la depozitele de deşeuri periculoase din Neamţ: „Sunt hotărâtă să suspend intrarea în ţară a gunoaielor”

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările