Debitul Dunării, în scădere în următoarele zile. Ce valori se anunţă

Debitul Dunării, în scădere în următoarele zile. Ce valori se anunţă

Debitul Dunăroo se va situa sub mediile multianuale în următoarele zile FOTO natura2000.ro

Debitul Dunării la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) va fi în scădere în primele zile ale săptămânii viitoare intervalului, până la valoarea de 5.300 metri cubi/secundă (mc/s), apoi relativ staţionar în jurul valorilor de 5.300-5.400 mc/s, situându-se sub media multianuală a lunii aprilie (7.900 mc/s).

Conform prognozei emise de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), valabilă până pe 1 mai 2021, în aval de Porţile de Fier, debitele vor fi în general în scădere, exceptând prima parte a intervalului, unde vor fi în creştere pe sectorul Călăraşi - Tulcea şi ultima parte a intervalului, unde vor fi relativ staţionare pe sectorul Gruia - Calafat.
 
Hidrologii spun  că în perioada 25 aprilie - 1 mai 2021, prognoza pentru râurile din România arată că debitele medii zilnice vor fi în general staţionare, exceptând prima parte a intervalului de prognoză, unde vor fi în scădere pe râurile din vestul, sud-vestul, nordul şi centrul ţării.
 
În prima parte a intervalului de prognoză sunt posibile creşteri de niveluri şi debite pe unele râuri mici din estul şi sudul ţării, iar în partea a doua a intervalului pe unele râuri din vestul şi nord - vestul ţării, ca urmare a precipitaţiilor slabe prevăzute.
 
Vă mai recomandăm şi:
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările