Cupa Călăraşi, prima ediţie a competiţiei de rally raid, începe pe 23 aprilie

Cupa Călăraşi, prima ediţie a competiţiei de rally raid, începe pe 23 aprilie

Competiţia  rally raid începe pe 23 aprilie la Călăraşi FOTO Facebook/PMC

Prima ediţie a competiţiei de rally raid, Cupa Călăraşi, va avea loc în perioada 23-25 aprilie şi se va desfăşura pe un traseu care măsoară 333 kilometri. La concurs participă echipaje din  Cehia, Polonia, Ungaria, Dubai, italia şi România.

Ştiri pe aceeaşi temă

Deşi Cupa Călăraşi se află la prima ediţie, clubul organizator Baja 500 Motorsport a atras în concurs echipaje sportive la nivel internaţional, foşti campioni mondiali ai Dakar şi, de asemenea, a atras un număr foarte mare de echipaje din România. În momentul de faţă, conform Prefecturii Călăraşi, s-au înscris echipaje din Cehia, Polonia, Ungaria, Dubai, Italia şi România.
 
În concurs vor participa: maşină oficială deschidere traseu, 7 echipaje la clasa AUTO PROFI, 3 echipaje la clasa SSV PROFI, 13 concurenţi la clasa MOTO PROFI, 2 echipaje la clasa AUTO/ SSV DEBUTANŢI, 8 echipaje la clasa AUTO PROMO, 9 echipaje la clasa SSV PROMO, 4 echipaje la clasa ATV HOBBY, 5 echipaje la clasa ATV DISCOVERY
 
Prin desfăşurarea acestei competiţii, organizatorii au ca obiectiv sportiv introducerea Cupei Călăraşi în Campionatul Est-European de rally raid. Evenimentul sportiv este realizat cu sprijinul Consiliului Judeţean Călăraşi, Instituţia Prefectului Călăraşi, Primăria Municipiului Călăraşi şi va fi organizat cu implicarea Clubului Baja500 Motorsport, astfel concursul beneficiind de un know-how sportiv la nivel internaţional.
 
Evenimentul de deschidere va începe în data de 23 aprilie cu verificări administrative şi tehnice şi va continua cu conferinţa de presă care este programată la ora 16:00. Seara se va face o sesiune de instruire pentru debutanţi şi, de asemenea, se va prezenta roadbook-ul (mapa traseulului) de concurs pentru toate echipajele participante.
 
În data de 24 aprilie se va da startul la ora 08.00 dimineaţa de pe Platoul din faţa Centrului Judeţean de Cultură şi Creaţie Călăraşi. Traseul se va desfăşura pe 333 kilometri în judeţul Călăraşi, pe macadam, drumuri forestiere si agricole, drumuri care nu sunt destinate circulaţiei publice, arbitrii de la FRAS asigurând urmărirea cursei împreună cu organizatorul.
 
Pe lângă colaborarea cu Jandermeria, Poliţia Română, ISU, Prefectura Călăraşi, organizatorul va pune la dispoziţie echipa de salvare RESCUE 4X4, dar şi un sistem de monitorizare şi urmărire GPS pentru localizarea concurenţilor in timp real. Festivitatea de premiere va avea loc pe data de 24 aprilie, la ora 20:00, în locaţia Balta Milotina."
 
Vă mai recomandăm şi:
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările