Cel mai modern sistem pentru colectarea deşeurilor, în grafic. Au fost construite două staţii de transfer şi mii de platforme

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două staţii de transfer la Călăraşi şi Olteniţa au fost construite de la începul anului şi până în prezent, în cadrul proiectului cu fonduri europene ce urmăreşte colectarea deşeurilor. De asemenea, au fost finalizate şi lucrările privind extinderea staţiei de la Lehliu-Gară, dar şi construirea a 2.742 de platforme pentru colectarea deşeurilor menajere şi 1.157 pentru cele reciclabile.


 Aceste lucrări au avut loc în cadrul proiectului „Sistem integrat de management al deşeurilor solide în judeţul Călăraşi”, cofinanţat de Uniunea Europeană prin Programul Operaţional Sectorial „Mediu” – Axa Prioritară 2 „Dezvoltarea sistemelor de management integrat al deşeurilor şi reabilitarea siturilor contaminate istoric”, care se derulează pe o perioadă de 50 luni, cu finalizare la data de 30 iunie 2015, având o valoare de 140.729.770 lei, din care 103.211.893 lei valoare nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională.

9,5 milioane de lei, valoarea investiţiei

Conform informaţiilor furnizate de Consiliul Judeţean Călăraşi, lucrările s-au derulat în perioada ianuarie-septembrie 2013 şi au avut o valoare de 9.597.562,04 lei fără TVA, constând în: construirea a 2 staţii de transfer în municipiile Călăraşi şi Olteniţa şi extinderea staţiei de transfer de la Lehliu Gară şi construirea a 2.742 platforme de colectare a deşeurilor menajere şi 1.157 platforme de colectare a deşeurilor reciclabile.
„Lucrările s-au derulat conform contractului fără a se înregistra probleme deosebite, calitatea lor fiind foarte bună, conform recepţiei realizate la finalizare. Obiectivele realizate vor fi date în folosinţă odată cu punerea în funcţiune a întregului sistem judeţean integrat de management al deşeurilor”, a anunţat Consiliul Judeţean.

Se fac pregătiri pentru o staţie de compostare

Tot în cadrul proiectului urmează alte investiţii. Este vorba despre construirea unui depozit ecologic judeţean amplasat pe teritoriul comunei Ciocăneşti, inclusiv instalaţii auxiliare: o staţie de compostare (pentru deşeurilor biodegradabile din parcuri şi grădini, deşeuri din pieţe etc.), o staţie de sortare pentru valorificarea deşeurilor reciclabile şi o staţie de tratare a levigatului. Urmează apoi închiderea celor 4 depozite de deşeuri existente în: Călăraşi, Olteniţa, Lehliu Gară şi Fundulea şi nu în ultimul rând, achiziţia containerelor necesare colectării selective - 1.557 containere pentru colectarea separată a plasticului/metalului, hârtiei/cartonului şi sticlei şi 2.780 containere pentru reziduurile menajere.

Vă recomandăm şi:

Modernizare. Peste 140 milioane de lei din fonduri europene pentru colectarea selectivă a deşeurilor

Bistriţa-Năsăud, primul judeţ unde sunt folosite la colectarea deşeurilor containere semiîngropate

FOTO Centrul de Management Integrat al Deşeurilor de la Tărpiu, în sfârşit operaţional

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite