Cel mai mare spital din Bărăgan va fi modernizat. Cum va arăta clădirea în care se vor investi 86,2 milioane lei

Cel mai mare spital din Bărăgan va fi modernizat. Cum va arăta clădirea în care se vor investi 86,2 milioane lei

Noul corp de clădire se va construi în următoarii 3 ani FOTO Facebook/Eduard Grama

Contractul pentru construirea unui nou corp cu cinci etaje în incinta Spitalului Judeţean de Urgenţă din Călăraşi a fost semnat recent, iar investiţia se ridică la 86,2 milioane de lei.

Ştiri pe aceeaşi temă

"Este vorba despre proiectul care prevede construirea unui corp nou DS+P+5E în incinta Spitalului Judeţean de Urgenţă Călăraşi, valoarea investiţiei fiind estimată la 86,2 milioane lei. S-a semnat contractul privind realizarea obiectivului de investiţii “Construire Corp nou DS+P+5E în incinta Spitalului Judeţean de Urgenţă Dr. Pompei Samarian Călăraşi”.
 
Vor exista spaţii pentru secţiile de imagistică (CT şi RMN), neurologie, psihiatrie, geriatrie, oncologie, pediatrie, obstetrică-gincologie, chirurgie plastică, neonatologie, însumând în total 230 de paturi. Investiţia are o durată de realizare de 40 de luni,” a  explicat Eduard Grama, directorul Direcţiei Dezvoltare din cadrul Consiliului Judeţean Călăraşi.
 
Prin proiectul Companiei Naţionale de Investiţii se va asigura modernizarea şi eficientizarea în ansamblu a Spitalului Judeţean în conformitate cu cerinţele europene. Noul corp de clădire va comunica cu corpurile de clădire deja existente ale spitalului şi va prelua funcţionalitatea actuală a 3 corpuri. Investiţia de 86,2 milioane de lei are o durată de realizare de 40 de luni, din care 4 sunt dedicate activităţii de proiectare.
 

Unitatea medicală, construită în urmă cu 45 de ani

Conform  Hotărârii pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii, în prezent, în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Călăraşi sunt amplasate mai multe corpuri de clădire cu regimuri de înălţime diferite, edificate în perioade diferite, care formează unitatea medicală. Construită în perioada anilor 1975, clădirea principala a spitalului, compusă din 5 corpuri distincte (A,B,C,D,E) a beneficiat în ultimii ani de o serie de lucrări de modernizare realizate etapizat, pe nivele şi secţii, care au constat în înlocuiri ale compartimentărilor existente cu compartimentări uşoare din gips carton şi înlocuiri ale finisajelor şi instalaţiilor.
 
Ansamblul spitalicesc mai conţine corpurile de clădire F, G, H care comunică cu celelalte menţionate mai sus şi sunt construite într-o perioadă ulterioară (1985).
 
Spitalul Judeţean de Urgenţă Călăraşi este singura instituţie medicală de acest nivel care deserveşte populaţia judeţului Călăraşi şi locuitorii din teritoriile arondate judeţului de peste 40 de ani. Prezentul proiect de investiţie se constituie că o etapa în procesul de modernizare şi eficientizare al acestei instituţii. Documentaţia la faza Studiu de fezabilitate pentru construirea unui corp nou cu regim de înălţime D+P+5E a fost întocmită în conformitate cu tema de proiectare pusă la dispoziţie de beneficiar. Tema de proiectare a fost concepută în baza unei prognoze pe termen mediu şi lung privind capacităţile de cazare în secţiile de spitalizare, estimări însuşite de beneficiarul direct, Spitalul Judeţean Călăraşi.
 
Prin realizarea obiectivului de investiţii, un număr de 230 de paturi vor avea asigurate condiţii de spitalizare conform standardelor UE, personalul medical şi administrativ existent va avea condiţii de muncă superioare celor actuale., iar cetăţenii muncipiului Călăraşi şi ai judeţului Călăraşi (aproximativ 285.000 cetăţeni) vor beneficia de creşterea condiţiilor de asistentă medicală oferite în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenta Dr. Pompei Samarian Călăraşi.
 

Vă recomandăm să mai citiţi:

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările