Ceaţa densă reduce vizibilitatea pe A2. Şoferii, avertizaţi să reducă viteza

Ceaţa densă reduce vizibilitatea pe A2. Şoferii, avertizaţi să reducă viteza

Ceaţă pe A2 FOTO DRDP Constanţa

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că ceaţa reduce vizibilitatea în trafic sub 200 metri şi, izolat, sub 50 metri, pe mai multe artere rutiere din judeţele Giurgiu,Teleorman, Olt, Dolj, Mehedinţi, Călăraşi (DN4 – tronsonul kilometric 22-32), Constanţa şi Tulcea.

Ştiri pe aceeaşi temă

De asemenea, ceaţa îngreunează traficul rutier şi pe autostrada A2 Bucureşti-Constanţa, pe tronsonul kilometric 22 (loc.Brăneşti, jud.Ilfov) – 32 (loc.Fundulea, jud.Călăraşi), vizibilitatea scăzând sub 100 de metri.
 
Conducătorii auto sunt sfătuiţi să sporească atenţia la volan, să reducă viteza, să folosească în luminile de ceaţă din dotarea autovehiculelor şi să mărească distanţa de siguranţă între vehicule. Evitaţi manevrele riscante, în condiţii de vizibilitate scăzută! 
 
De asemenea, pentru a putea evita orice obstacol, oamenii legii spun că şoferii trebuie să folosească corespunzător sistemele de iluminare-semnalizare şi de climatizare-dezaburire, pentru a vedea şi a putea fi observaţi în trafic, să evite pe cât posibil manevra depăşirii, iar dacă este necesar, să o realizeze numai după o asigurare temeinică. În mers trebuie să păstreze o distanţă suficient de mare pentru a putea opri în condiţii de siguranţă.
 
Vă mai recomandăm şi:
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările