Ce trebuie să facem ca să nu aducem coronavirusul în casă. Mesajul unui pediatru despre cât va dura pandemia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pediatrul Mihai Craiu face 10 recomandări pentru cetăţeni FOTO Shutterstock
Pediatrul Mihai Craiu face 10 recomandări pentru cetăţeni FOTO Shutterstock

Medicul pediatru Mihai Craiu atrage atenţia asupra celor mai importante lucruri pe care trebuie să le facem atunci când ne întoarcem acasă pentru a nu aduce coronavirusul în interiorul locuinţei. Medicul spune că sunt gesturi care trebuie să devină „reflexe de protecţie” pentru toată lumea, deoarece „această stare gravă de lucruri va dura. Mult.”, nu doar până la Paşte sau 1 Mai.

Deşi avem impresia că ştim ce trebuie să facem, lucrurule nu stau aşa! Într-o postare pe pagina de socializare, dr. Mihai Craiu transmite cele mai importante 10 recomandări de la experţii italieni pentru această situaţie de criză.

Iată cele 10 recomandări de care trebuie să ţinem seama:

1. Când vă întoarceţi acasă (în cazul în care TREBUIE să lucraţi) NU ATINGEŢI absolut nimic.

2. Pantofii scoşi chiar la uşa (dnul dr. Virgil Musta face recomandarea clară - nu folosiţi aceiaşi pantofi şi afară si în casă!!) 

Dacă puteţi pune la intrare un preş ce ar putea fi udat cu soluţie de cloramină este şi mai bine, căci veţi scădea riscul de a aduce virusul în casă pe tălpi.

3. Dezinfectaţi (tot ca la pantofi!) lăbuţele animalelor de companie, când reveniţi in casă.

4. Scoateţi hainele utilizate afară si puneţi-le separat, lângă intrare; nu le duceti în casă.

5. Lăsaţi cheile, portofelul, geanta etc într-o cutie/coş la intrarea in casă. La fel ca şi hainele, acestea nu pot fi plimbate prin casă!!

6. Faceţi duş sau, în cazuri extreme, spălaţi foarte bine zonele expuse. Adică mâinile, faţa, gâtul etc.

7. Spălaţi/dezinfectaţi des telefonul, ochelarii etc. La fel ca şi mânile, cu soluţii alcoolizate sau, dacă e posibil, cu spumă de săpun si apă.

8. Dezinfectati cu înălbitor diluat suprafaţa obiectelor purtate afară. Şi evident clanţa uşii!

9. Dacă aţi purtat mănuşi trebuie să le scoateţi cu grijă (întoarse pe partea cealaltă) şi le aruncaţi in pubelă închisă. Apoi spălaţi mâinile BINE.

10. Obiectivul principal este reducerea riscului, dacă nu putem face dezinfecţie totală.

MESAJ DE LUAT ACASĂ - Această stare gravă de lucruri va dura. Mult. Nu 2 sau 3 săptămâni. Nu până la Paste sau la 1 Mai... Formaţi-vă reflexe de protecţie pentru a vă feri. Pe voi, pe TOŢI cei dragi şi pe orice altă persoană din jurul vostru. Toate astea ţin DOAR de noi. Nu de stat, Guvern, OMS sau oricine altcineva. Preţul plătit pentru băşcălie sau ignorare voită este prea mare pentru a fi neglijat!!

Te-ar putea interesa şi:

Sfaturile preţioase ale medicului Musta. Cum eviţi contaminarea prin haine sau pantofi şi de ce sunt mănuşile o mare capcană

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite