Călăraşi: La plajă cu microbii

Sute de călărăşeni îşi petrec sfârşitul de săptămână pe plajă sau la bazin nefiind conştienţi de pericolele care îi pasc.

Ştiri pe aceeaşi temă

Deşi apa este în continuare infectată cu germenul piocianic oamenii nu se feresc să între în apă. Medicii avertizează că pot contacta infecţii cutanate în special în bazine.Nefiind conştienţi de periolele care se ascund în apă sute de călărăşeni fac plajă în apele Borcei.

Medici spun că un pericol mai mare îl au persoanele cu sistemul imunitar scăzut „Piocianicul este un germen condiţionat patogen care afectează de regulă persoanele care au mai avut afecţiuni şi care au un sistem imunitar mai scăzut. Faţă de ultimii doi ani apa este mai curată însă, mai există un risc de îmbolnăvire“, avertizează medicul epidemiolog Camelia Truică. 


Afecţiuni

Cel mai mare risc îl au oamenii care se duc la bazine sau la piscine. Bazinul situat în parcul Dumbrava are încă problema virusului transmisibil ce poate produce afecţiuni cutanate sau infecţii optice „În bazinul mic numărul de germeni este peste media admisă“, admite medicul epidemiolog Camelia Truică.  Aceasta a mai spus că dacă nu se stă excesiv în apă şi se face duş la ieşirea din bazin riscul este redus de a contacta infecţii.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările