Bursă cu ghinion. Mai puţin de jumătate din şomerii care au sperat la o slujbă, angajaţi

Bursă cu ghinion. Mai puţin de jumătate din şomerii care au sperat la o slujbă, angajaţi

Călărăşenii nu s-au înghesuit pentru o slujbă Foto:I.S.

Mai puţin de jumătate din şomerii care au sperat la o angajare au avut noroc la Bursa Generală a Locurilor de Muncă organizată de AJOFM Călăraşi.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

Doar 143 de persoane au fost selectate pentru a ocupa un loc de muncă din cele 332 care s-au prezentat vineri, 25 aprilie, la eveniment. La Bursă au participat 23 de  agenţi economici. Angajatorii au pus la „bătaie” 445 de locuri de muncă vacante, în următoarele domenii: confecţii textile – 170 locuri, asigurări – 59 locuri, construcţii – 58 locuri, transporturi – 44 locuri, agricultură – 39 locuri, tâmplărie aluminiu şi PVC – 9 locuri, comerţ – 7 locuri, industrie – 7 locuri, construcţii metalice- 3 locuri, alte activităţi – 49 locuri.

143 de persoane au primit pe loc undă “verde” pentru slujbă. 44 dintre au fost încadrate pe loc în următoarele meserii:  dulgher, lăcătuş mecanic, inginer construcţii, electrician, mecanic agricol, şofer autocamion, agent comercial, fochist, tractorist, manipulant marfă, muncitor necalificat şi femeie de serviciu.

Personalul Agenţiei a pus la dispoziţia persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă diverse materiale informative (pliante, brosuri etc.)  şi a venit în întâmpinarea acestora cu o ofertă diversificată de cursuri de calificare/recalificare. S-a alăturat Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă, pentru buna desfăşurare a acţiunii, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Călăraşi,  prin Serviciul pentru Dezvoltarea Deprinderilor de Viaţă Independentă. ” Conform  Contractului de Performanţă Managerială pentru anul 2014,  în  luna  septembrie a acestui an, vom organiza Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţii promoţiei 2014" a declarat domnul Nicolae Chirana, director executiv al AJOFM Călăraşi.

Vă recomandăm şi:

Târg de job-uri. Peste 8.000 de şomeri, aşteptaţi la Bursa Locurilor de Muncă pe 25 aprilie

FOTO Bursa locurilor de muncă din Vaslui: Din peste 18.000 de şomeri, doar doi  au avut noroc să fie angajaţi pe loc

ANALIZĂ ANOSR De ce avem absolvenţi şomeri: un consilier se ocupă în medie de 8.500 de studenţi

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările