Alertă meteo: Bărăganul, sub cod portocaliu de ninsori viscolite. Cât ţine vremea rea

Alertă meteo: Bărăganul, sub cod portocaliu de ninsori viscolite. Cât ţine vremea rea

Se anunţă viscol puternic în următoarele ore FOTO Adevărul

Iarna se abate cu furie asupra sud-estului României. De joi după-amiază, mai multe zone se află sub avertizare de vreme rea. Călăraşiului, alături de 13 judeţe şi municipiul Bucureşti intră de pe 22 martie, ora 23.00 şi până vineri, 23 martie ora 15.00 sub cod portocaliu de ninsori abundente.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
În Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, jumătatea de sud a Moldovei şi zona Carpaţilor Meridionali şi de Curbură ninsorile vor fi în extindere dinspre sud-vest şi în intensificare, se va depune strat nou de zăpadă, local consistent, iar temporar vântul va avea intensificări în medie cu 45…55 km/h, astfel că vor fi intervale de timp cu ninsoare viscolită şi spulberată. În sudul şi în estul Dobrogei precipitaţiile vor fi mixte şi se va depune polei.
Vremea se va menţine deosebit de rece până la sfârşitul săptămânii, cu precădere în jumătatea de sud-est, unde intensificările temporare ale vântului vor amplifica senzaţia de frig.
 
Meteorologii anunţă ninsori consistente, intensificări ale vântului, vizibilitate scăzută şi vreme deosebit de rece. În sudul Banatului şi al Olteniei, în cea mai mare parte a Munteniei şi a Dobrogei ninsorile vor fi abundente, iar vântul va avea intensificări cu viteze de 50...60 km/h şi temporar 65...70 km/h, viscolind şi local troienind zăpada şi determinând diminuarea vizibilităţiia, anunţat ANM.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările