Şapte persoane s-au vindecat de infecţia cu COVID-19 în judeţul Călăraşi

Şapte persoane s-au vindecat de infecţia cu COVID-19 în judeţul Călăraşi

Şapte persoane s-au vindecat la Călăraşi de noul coronavirus FOTO Shutterstock

În judeţul Călăraşi ieri, 9 aprilie, se aflau în carantină instituţionalizată 464 de persoane, iar în autoizolare 599 persoane. În ultimele 24 de ore au ieşit 122 de persoane din carantină/izolare, finalizând perioada de 14 zile. În judeţul nostru, până la această dată, 34 de persoane au fost confirmate pozitiv cu COVID-19, dintre care 7 au fost declarate vindecate.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Conform Prefecturii Călăraşi, angajaţi ai Poliţiei, Jandarmeriei şi Poliţiei Locale au efectuat în continuare controale şi verificări, în contextul impus de starea de urgenţă şi de ordonanţele militare în vigoare, precum şi asigurarea pazei locaţiilor de carantinare.
Astfel, au fost întocmite 2 dosare penale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal. Totodată, structurile de ordine publică au aplicat 410 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea măsurilor de izolare/carantină.
Poliţiştii şi jandarmii au aplicat, în ultimele 24 de ore, 82 de sancţiuni în valoare de aproximativ 300.000 lei persoanelor care nu au respectat măsurile/restricţiile stabilite de Ordonanţa Militară nr. 3 din 24.03.2020, referitoare la condiţiile în care se poate realiza circulaţia.
 
Instituţia Prefectului judeţului Călăraşi face apel către cetăţeni să respecte întocmai recomandările specialiştilor privind normele de igienă şi distanţare socială, precum şi prevederile Ordonanţelor Militare. Reducerea la minimum a riscului de expunere la noul coronavirus este singura cale de a ţine sub control răspândirea epidemiei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările