VIDEO Miting al părinţilor din Buzău, pentru eliminarea măştilor şi cuştilor de plexiglas din şcoli

VIDEO Miting al părinţilor din Buzău, pentru eliminarea măştilor şi cuştilor de plexiglas din şcoli

Foto Iulian Bunilă

Peste 200 de buzoieni au protestat luni faţă de autorităţile care au decis ca masca de protecţie să fie obligatorie în şcoli. Manifestaţia a fost iniţiată de grupul „Mămici din Buzău”, ai cărui membri militează pentru dreptul ca micuţii să se poată juca în voie.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Mulţi dintre cei prezenţi la protest sunt părinţi care refuză să îşi mai lase copiii la şcoală atâta vreme cât sunt obligaţi să poarte mască şi să fie „izolaţi” în „cuşti de plexiglas”. 
 
Protestatarii militează pentru dreptul ca cei mici să se poată juca în voie. Niciunul nu purta mască de protecţie. După ora 19.00, cei peste 200 de participanţi, adulţi şi copii, au plecat în marş pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, până la Prefectura Buzău.
 
„Ne-am adunat astăzi aici pentru a manifesta împotriva măsurilor de igienă şi protecţie din <şcolile de corecţie>, aşa cum le numesc eu. Copiii noştri vreau să aibă parte de o şcoală normală, nu de o puşcărie aşa cum se întâmplă, nu de măşti care sunt neconforme în proporţie de 80%. Există studii făcute în acest sens făcute de Asociaţia Pro Consumatori şi ANPC”, a declarat Elena Grapă, iniţiatoarea protestului.
 
Aceasta administrează grupul Mămici din Buzău, cu 10.600 de membri. Elena Grapă spune că ar fi normal să existe o distanţare, ”deşi conform studiilor nu există decese la copii şi sunt foarte puţine cazuri raportate”. Ar fi normal să se păstreze distanţa, dar fără măşti şi fără cuştile de plexiglas”, a mai precizat Elena Grapă.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările