VIDEO Imagini superbe cu întinderi nesfârşite de lanuri de grâu din Bărăgan colorate în roşu

VIDEO Imagini superbe cu întinderi nesfârşite de lanuri de grâu din Bărăgan colorate în roşu

Maci, în lanul de grâu din Limpeziş

Este vremea macilor sălbatici, iar întinderi nesfârşite presărate cu frumoasele flori colorate pot fi văzute în toate zonele de câmpie. Un lan de grâu din zona Limpeziş, judeţul Buzău, a devenit roşu în porţiunile în care macul a crescut mai înalt decât grâul, ţinut pe loc de secetă.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Macul roşu de câmp creşte spontan în zonele însorite ale câmpiilor. 
 
Floarea care impresionează prin aspectul petalelor poate fi admirată aproape pretutindeni începând cu luna mai şi până la sfârşitul lunii iunie.
 
Cătălin Ene, un agricultor din Smeeni, a descoperit o astfel de întindere în lanul de grâu pe care îl lucrează în aceste zile. Spune că, anul acesta, macul a invadat mai mult terenurile agricole afectate de uscăciune.
 
”Din cauza secetei, unii dintre noi nu am erbicidat grâul şi iarba şi-a făcut de cap. Macul mai are o săptămână şi dispare iar grâul îşi vede de treaba lui. Grâul este acum acoperit de florile de mac însă odată dispărute reapare grâul”, susţine Cătălin Ene.
 
 
Macul roşu de câmp, numit popular macul cucului, mac iepuresc, mac păsăresc, mac sălbatic, paparoane, pipiloare, paparuie, este o plantă erbacee anuală, originară din zona Turciei. 
 
Exită şi macul de grădină, cultivat de către om, ale cărui seminţe se utilizează în alimentaţie. Sunt zone ale lumii, cum ar fi în sudul Asiei sau în America Centrală, în care nu creşte ca plantă spontană,  fiind introdusă în cultură.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: