VIDEO Avion militar, printre maşini. Traficul auto a fost restricţionat pe durata transportului agabaritic

VIDEO Avion militar, printre maşini. Traficul auto a fost restricţionat pe durata transportului agabaritic

Un transport agabaritic inedit a produs uimire, luni seara, printre şoferii şi trecătorii aflaţi la oră târzie pe stradă. Un avion militar a fost scos din Baza Aeriană de la Boboc şi adus pe un trailer într-un giratoriu din Buzău, pentru a fi montat pe un soclu. Devine simbol al oraşului în care se află cea de-a doua garnizoană a ţării ca mărime.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
L39 Albatros este modelul de avion care a creat senzaţie în trafic. Transportul lui pe platformă a fost o probă de îndemânare pentru şoferul camionului dar şi pentru poliţiştii militari şi specialiştii bazei aeriene de la Boboc care au ghidat convoiul. 
 
Cea mai grea etapă a cursei a fost traversarea podului peste râul Buzău, de la Mărăcineni, pentru care a fost nevoie de închiderea traficului auto, timp de aproape 30 de minute.
 
Cu o lungime de peste 12 metri şi o anvergură a aripilor de 10 metri, avionul şi-a creat cu greu cale printre maşini, stâlpi şi indicatoare rutiere. Au fost probleme mai ales la intrarea în sensurile giratorii din zona de nord a oraşului.
 
Pe tot traseul parcurs până în Buzău, şoferii au coborât din maşini pentru a fotografia ineditul transport. Alte zeci de persoane au aşteptat avionul lângă soclul construit să susţină viitorul simbol al Buzăului.
 
 
Acesta este cel mai nou avion militar este expus într-o intersecţie din ţara noastră. Ultimul Albatros din înzestrarea Armatei Române a fost retras de la zbor în urmă cu doar 12 ani. 
 
Cele mai multe au fost vândute în Statele Unite ale Americii, două au fost expuse la muzee din ţară, iar ultimul care era stocat la baza aeriană Boboc a fost revopsit şi alocat autorităţilor buzoiene. Monumentul este dedicat Forţelor Aeriene Române.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările