Un avion militar va fi amplasat pe un soclu, la intrare în municipiul Buzău. Lucrările sunt în toi

Un avion militar va fi amplasat pe un soclu, la intrare în municipiul Buzău. Lucrările sunt în toi

Buzăul, cea de-a doua garnizoană a ţării ca mărime, va avea multe simboluri militare în spaţii publice. După expoziţia de fotografie de pe Calea Eroilor, amenajată pe un gard de la intrarea în municipiu, dinspre Ploieşti, urmeză amplasarea unui avion în giratoriul de la ieşirea către Râmnicu Sărat. Aparatul provine de la Baza Aeriană Boboc.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Judeţul Buzău este cunoscut şi prin faptul că în apropierea municipiului Buzău funcţionează baza aeriană Boboc şi Şcoala de Aplicaţie pentru Forţele Aeriene.
 
Este şi unul dintre motivele care au condus la realizarea unui proiect de monument dedicat Forţelor Aeriene Române care va fi amplasat în sensul giratoriu de pe Unirii, la ieşirea spre Mărăcineni.
 
Lucrările de amenajare au început deja şi vor fi executate de societatea Urbis Serv. Pentru că se desfăşoară într-o zonă foarte circulată lucrările vor fi dificil de executat.
 
Pe parcursul desfăşurării lucrărilor va fi nevoie de ajutorul poliţiştilor de la Serviciul Rutier pentru fluidizarea traficului. 
 
 
Avionul care va fi amplasat pe un soclu special proiectat trece şi el printr-un proces complex de cosmetizare. 
 
Aparatul este un Aero L-39 ZA „Albatros”, avion reactiv subsonic pentru antrenament avansat, fabricat în fosta Republică Socialistă Cehoslovacă. 
 
România a importat 32 de astfel de aparate, începând cu anul 1981, care au fost repartizate Şcolii Militare de Ofiţeri Activi de Aviaţie „Aurel Vlaicu” de la Boboc, judeţul Buzău, pentru a înlocui avioanele Aero L-29 „Delfin”. Avioanele L-39 ZA au ieşit din înzestrare în anul 2007.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: