Trei candidaţi din Buzău, eliminaţi din examen pentru fraudă la prima probă a Bacalaureatului de toamnă

Trei candidaţi din Buzău, eliminaţi din examen pentru fraudă la prima probă a Bacalaureatului de toamnă

Arhivă adevarul.ro

Luni, 22 august 2016,  s-a desfăşurat proba scrisă la disciplina limba şi literatura română a examenului de bacalaureat naţional 2016, sesiunea august-septembrie. Trei absolvenţi de liceu au ratat şi ediţia de toamnă a Bacalaureatului după ce au încercat să fraudeze examenul.

Ştiri pe aceeaşi temă


Unul dintre liceenii eliminaţi din examen a fost descoperit purtând cască în ureche, altul a fost prins cu un telefon mobil la el, iar un al treilea avea copiuţe asupra sa. 

În consecinţă, aceştia nu vor mai putea participa la probele următoare şi vor fi lipsiţi de posibilitatea recunoaşterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării, inclusiv a probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale.

Marţi, candidaţii vor susţine proba scrisă la limba şi literatura maternă, miercuri proba obligatorie a profilului, la disciplinele Istorie sau Matematică şi vineri  proba la alegere a profilului şi specializării. 

Lucrările candidaţilor prezenţi la examen vor fi corectate în centre zonale de evaluare din alte judeţe decât cele în care au avut loc probele. 

Primele rezultate vor fi afişate în 29 august, până la ora 16.00 şi în aceeaşi zi, până la ora 20.00, pot fi depuse contestaţiile. După soluţionarea contestaţiilor, rezultatele finale vor fi afişate în 1 septembrie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: