Tragedia fără seamăn a unui pompier, supravieţuitor al exploziei de la Mihăileşti. Şi-a resuscitat fiica, victima unui accident rutier, dar în zadar

Tragedia fără seamăn a unui pompier, supravieţuitor al exploziei de la Mihăileşti. Şi-a resuscitat fiica, victima unui accident rutier, dar în zadar

Sursa arhiva personală

Soarta a fost până la urmă extrem de crudă cu un pompier din Buzău, supravieţuitor al exploziei de la Mihăileşti. Duminică seara, 20 februarie, de serviciu fiind în echipajul de descarcerare, Romeo Baciu şi-a văzut copilul, victimă a unui accident rutier, aruncat pe câmp, după care a fost nevoit chiar să îl resusciteze cu propriile mâini. Din păcate, Ştefania a murit la spital. Avea 15 ani şi se afla în maşina condusă de un tânăr de 18 ani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Tragedia s-a produs duminică seară, 20 februarie, în jurul orei 18.00. Echipajul de descarcerare al ISU Buzău a pornit repede către locul indicat în apelurile la 112. 
 
Printre salvatori era şi Romeo Baciu, unul dintre puţinii supravieţuitori ai exploziei de la Mihăileşti.
 
Ajunşi la locul accidentului, pentru cei care formau echipajul SMURD de descarcerare a fost un dezastru. Colegul lor, Romeo, când a văzut fata aruncată pe câmp, nu a putut să spună decât atât: “Este fata mea!” 
 
S-a clătinat şi doar prezenţa de spirit a colegilor a făcut ca acesta să nu cadă din picioare.
 
Pentru că adolescenta era în stare critică, a fost preluată rapid de echipajul SMURD care a plecat cu ea spre spital, însă în autospecială copila de doar 16 ani a intrat în stop cardio-respirator şi s-a început resuscitarea. Tatăl fetei şi-a dat colegii la o parte şi i-a făcut chiar el manevre de resuscitare. 
 
Sursa arhiva personală
 
Victima a avut semne vitale până la spital, însă, din păcate, medicii au fost nevoiţi să constate decesul la scurt timp. Accidentul în care şi-a pierdut viaţa Ştefania s-a petrecut pe DN2C, în Padina.
 
În urma exploziei de la Mihăileşti, lui Romeo Baciu ambele timpane i-au fost perforate, însă atunci avea o familie, o soţie şi fetiţa care l-au ajutat să depăşească momentul. 
 
“Din primele date de la faţa locului a reieşit că autoturismul condus pe direcţia Pogoanele către Slobozia, de către un şofer de 18 ani, din Pogoanele, a pierdut controlul asupra direcţiei, răsturnându-se în afara părţii carosabile”, a fost mesajul transmis aseară de reprezentanţii IPJ Buzău.
 
Ştefania Baciu era elevă la şcoala din Padina, iar toţi cei care au cunoscut-o o descriu ca fiind un copil educat, responsabil, bine crescut.
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările