Tifon uitat de un medic în burta unui bărbat operat de colon. „Restul“ a fost găsit la şase luni după operaţie. Pacientul simţea dureri mari şi pierdea mult sânge

Tifon uitat de un medic în burta unui bărbat operat de colon. „Restul“ a fost găsit la şase luni după operaţie. Pacientul simţea dureri mari şi pierdea mult sânge

Pacientul afectat de neglijenţa medicului din Buzău FOTO Adevărul

Un nou scandal zguduie lumea medicală din România după ce un pacient din Buzău a reclamat la poliţie că medicii i-ar fi uitat un tampon chirurgical în corp după o operaţie la colon. Grozăvia a fost descoperită la şase luni după intervenţia chirurgicală.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ştefan Rădulescu, de 71 de ani, din Buzău a efectuat în luna decembrie a anului trecut o operaţie la Spitalul Judeţean, la scurt timp după ce medicii au constatat că suferă de cancer de colon. 
 
Intervenţia chirurgicală a fost pentru a-i crea pacientului anus contra naturii.
 
Familia bolnavului spune că, imediat după operaţie, ar fi primit asigurări că totul decurge normal şi că urmează perioada de recuperare.
 
Însă pentru pacientul operat la spitalul din Buzău lucrurile aveau să ia o altă turnură. 
 
După nenumărate internări şi analize, medicii nu puteau să-şi dea seama care este cauza unor sângerări şi infecţii repetate pe care bolnavul le acuza după operaţie. Mai mult, acesta se plângea că se simte mereu sătul şi nu poate să mănânce.
 
”Soţul meu continuu simţea dureri mari de burtă şi pierdea sânge. În decembrie 2017 i-a fost extirpat colonul. Atunci, a ieştit doctorul şi a spus că a fost o operaţie reuşită şi că putem începe citostaticele. De atunci se umfla tot timpul, se împietrea şi pe unde mergeam doctorii ziceau că aşa e boala. Tot timpul se simţea sătul şi nu putea să mănânce. Îmi zicea că ceva nu îi dă voie din gât să intre mâncarea”, a declarat Lucreţia Rădulescu, soţia bolnavului.
 
 
Misterul a fost elucidat în weekend, când rudele au chemat ambulanţa după ce o bucată de material textil i-a ieşit pacientului din intestin, prin orificiul din abdomen.
 
Pacientul a fost transportat de urgenţă la Spitalul Judeţean din Buzău unde medicul de gardă, Valentin Mănică, i-a mai extras o bucată de material textil din intestine.
 
Deşi starea pacientului nu era foarte bună, spune soţia acestuia, medicul care a efectuat procedura l-a trimis acasă fără nicio explicaţie. Familia bolnavului îl acuză pe chirurgul care a extras zilele trecute tamponul chirurgical că acesta n-a vrut să se consemneze ce i-a extras pacientului din abdomen, deoarece ”a vrut să-i acopere greşeala colegului”.
 
 
Doctorul Mănică, cel care a scos bucata de tampon din corpul bolnavului, recunoaşte că a greşit că n-a consemnnat dar spune că nu-şi mai aduce aminte exact ce a scos prin anusul abdominal. ”Manevra mea, nechirurgicală, a fost practic de îndepărtare a materiilor fecale, fără să ştiu dacă erau şi materiale textile acolo. Mi s-a părut o manoperă simplă, de aceea nu am trecut în foaie, probabil”, spune medicul Mănică.  
 
La rândul său, medicul acuzat că a uitat tamponul steril în corpul bolnavului, la operaţia din decembrie 2017, spune că nu are ce-şi reproşa. ”Din punct de vedere operator, nu există nicio modalitate de a rămâne o compresă în interiorul colonului. Este imposibil şi atâta vă pot spune”, declară medicul Cătălin Bostan. 
 
Rudele pacientului au reclamat echipa de medici la poliţie pentru malpraxis, alte plângeri ajungând atât la colegiul medicilor cât şi la conducerea unităţii medicale, care a demarat deja o anchetă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările